بررسی سبک زندگی اسلامی و تأثیر آن بر نظام اقتصادی خانواده

  • سال انتشار: 1394
  • محل انتشار: دومین همایش علمی پژوهشی علوم تربیتی و روانشناسی آسیب های اجتماعی و فرهنگی ایران
  • کد COI اختصاصی: PSCONF02_009
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 2141
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

زهرا قاسمی

باشگاه پژوهشگران جوان و نخبگان، واحد شیراز، دانشگاه آزاد اسلامی شیراز، ایران، دانشجوی دکتری علوم سیاسی

مژگان قره بیگی توابع

اداره کل بهزیستی استان فارس

چکیده

سبک زندگی، نظام واره خاص زندگی است که به یک فرد، خانواده یا جامعه با هویتی ویژه اختصاص دارد.. این نظام واره تشکیلدهنده هندسه کلی رفتار بیرونی و جوارحی است که افراد، خانواده ها و جامعه ها را از هم تمایز می سازد. سبک زندگی دامنه ای بسیاروسیع دارد و تمام حوزه های زندگی بشر؛ از جمله اقتصاد خانواده را در بر می گیرد. خانواده نهادی است اجتماعی که امروزه به لحاظوظیفه کوچک شده است. مهم ترین وظیفه خانواده از دیرباز، وظیفه اقتصادی بوده و اعضای خانواده حول سرمایه اقتصادی خانواده بهفعالیت و تولید مشغول بودند لذا توجه به اقتصاد خانواده اهمیت یافته است. پیدایش و شکل گیری اقتصاد سالم و رونق گرفتنزندگی مطلوب اسلامی همچون دیگر پدیده های مورد نیاز جامعه اسلامی نیاز به تحقق مقدماتی دارد. یکی از این مقدمات بنیادین واساسی در شکل گیری اقتصاد اسلامی، تصور و تصدیق بینشی و عملی مردم به دستورات احکام اسلامی است که به فعالیت هایاقتصادی جامعه ارزش الهی می بخشد و سمت وسوی آن را مشخص می سازد. در مجموع می توان چنین بیان نمود که سبک زندگیاثرات بسیاری در زندگی انسان دارد و می تواند شاکله اقتصاد اسلامی را تعیین کند. از این رو با اصلاح اقتصادی سبک زندگیخانواده ها و حاکمان جامعه، می توان موجبات رشد و اجرایی شدن اهداف گسترده نظام اسلامی را فراهم نمود. امروزه سبک زندگیعاملی تأثیرگذار در تمامی جنبه های زندگی دانسته می شود که در این مقاله با روش تحلیلی - توصیفی و بهره گیری از منابع موجودبه بررسی تأثیر سبک زندگی بر نظام اقتصادی خانواده پرداخته شده است.

کلیدواژه ها

اقتصاد، قناعت، خانواده، سبک زندگی، جایگاه انسان

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.