جایگاه هندسه در معماری مقدس (اسلامی)بررسی جایگاه کیهان شناختی دایره و مربع در معماری مساجد
محل انتشار: دومین همایش ملی معماری ،عمران و توسعه نوین شهری
سال انتشار: 1394
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 1,501
فایل این مقاله در 13 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
NSIA02_242
تاریخ نمایه سازی: 30 دی 1394
چکیده مقاله:
ساختار معماری تشکیل شده از دو وجه کالبد و فضا می باشد ، که خود این دو مؤلفه دارای دو ویژگی کمی شامل( هندسه و تناسبات ، اصل بکار گیری هندسه علمی) و کیفی شامل (اصول و قوائد )هستند: مطالعات و تجربیات نشان می دهند، به دست آوردن و به کار بستن اصول طراحی هندسی در معماری ، که با شرایط و امکانات طراحی و اجرایی معاصر تناسب داشته باشد، از یکسو در افزایش سرعت و دقت ساختمان سازی از طریق ترسیم و اجرای صحیح ساختمان موثر خواهد بود و از سوی دیگر به ایجاد هویت در گزینش و ترکیب شکلها و حجمها در طرحهای معماری یاری خواهد نمود. علاوه بر آن ، ترویج این اصول و تشویق گرایش به آنها موجب صرفه جویی اقتصادی قابل توجهی از طریق بهینه نمودن سطوح و ابعاد فضاها در هماهنگی با نیازها و محدودیتهای مختلف اجرایی خواهد بود. این مقاله که حاصل مشاهدات عینی و مطالعات اسنادی می باشد، به شیوه ی تحلیلی – توصیفی به تشریح موضوع پرداخته و در آخر با نتایج بنیادی ، سعی در واکاوی جایگاه هندسه در معماری اسلام را داشته و در راه گسترش و بست دانش معماری قدم بر خواهد داشت.
کلیدواژه ها:
نویسندگان
یزدان سلطانی
کارشناس ارشد معماری و دانشجوی دکتری جغرافیا ، گرایش برنامه ریزی شهری ، پژوهشگاه بین المللی مهندسی بحرانهای طبیعی (شاخص پژوه ) و مدرس دانشگاه
یگانه زنگنه
دانشجوی مهندسی معماری ، دانشگاه آزاد اسلامی واحد کرمانشاه
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :