سال انتشار: 1393
کد COI مقاله: NCHM01_112
زبان مقاله: فارسیمشاهده این مقاله: 473
فایل این مقاله در 11 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
با استفاده از پرداخت اینترنتی بسیار سریع و ساده می توانید اصل این مقاله را که دارای 11 صفحه است به صورت فایل PDF در اختیار داشته باشید.
آدرس ایمیل خود را در کادر زیر وارد نمایید:
مشخصات نویسندگان مقاله بررسی میان رشته ای مجازات اعدام در اسلام و ایران امروز؛ از دیدگاه اسلام به مثابه بیان آزادی
چکیده مقاله:
دلایل موافقان و مخالفان مجازات مرگ یا اعدام و نسبت آن با آموزه های شریعت اسلامی از جمله حساس ترین و پرمناقشه ترین موضوعات حقوقی و سیاسی امروز است که پرداختن به آن، هم برای جامعه ایرانی هم سایر مسلمانان و حتی همچنان برای بخش هایی از دنیای غرب، واجد اهمیت والایی است. امروزه در حالی که کلیسا و نهادهای رسمی آن و جوامع دینی مسیحی داعیه دار لغو مجازات اعدام در سطح جهان هستند و به کمک آنها در بسیاری از کشورهای دنیا، به خصوص در اروپا و آمریکای لاتین و بخش زیادی از آفریقا، اعدام لغو یا معلق شده است، در اذهان عمومی دنیا، تصویری که از شریعت اسلامی و غالب کشورهای مسلمان دنیا، چون ایران، وجود دارد این است که گویی میان اجرای شریعت اسلامی و افزایش اعدام رابطه ضروری برقرار است. در حال حاضر اکثریت قریب به اتفاق کشورهایی که جمعیت مسلمان در آن اکثریت را دارند از طرفداران بقای مجازات مرگ اند. هم اینک اکثریت قریب به اتفاق کشورهای اسلامی، در خاورمیانه و شمال افریقا، به استثنای ترکیه، هم در متن قانون جزای خود و هم در رویه عملی دادگستری هاشان گزارشگر ارقام بالای مجازات مرگ هستند. در مجموع می توان گفت در شکل گیری این تصویر تلخ ولی تا حد زیادی واقعی، عوامل گوناگونی دست به دست هم داده است؛ از وجود، حضور و اعلام عمومی انواع حکم های اعدام که توسط نظامهای جزایی این کشورها هر روزه منتشر می شود، تا محتوای مجموعه قوانین کیفری آن ها که در موارد متعدد به عناوین مجرمانه دارای مجازات اعدام تصریح می کنند، تا مقالات و کتاب ها و حتی آثار فرهنگی و هنری ای چون فیلم و رمان که در برخی کشورهای اسلامی منتشر می شود. این آثار با تاکید بر این که همگی مبتنی بر قرآن و سنت اند غالباً با خود اسناد و مدارک گوناگون دینی و فرهنگی برای توجیه کیفر مرگ در جامعه های اسلامی ارائه می کنند.
کلیدواژه ها:
کد مقاله/لینک ثابت به این مقاله
کد یکتای اختصاصی (COI) این مقاله در پایگاه سیویلیکا NCHM01_112 میباشد و برای لینک دهی به این مقاله می توانید از لینک زیر استفاده نمایید. این لینک همیشه ثابت است و به عنوان سند ثبت مقاله در مرجع سیویلیکا مورد استفاده قرار میگیرد:https://civilica.com/doc/417277/
نحوه استناد به مقاله:
در صورتی که می خواهید در اثر پژوهشی خود به این مقاله ارجاع دهید، به سادگی می توانید از عبارت زیر در بخش منابع و مراجع استفاده نمایید:پرنون، یونس،1393،بررسی میان رشته ای مجازات اعدام در اسلام و ایران امروز؛ از دیدگاه اسلام به مثابه بیان آزادی،نخستین همایش ملی الکترونیکی رویکردهای کاربردی و پژوهشی در علوم انسانی و مدیریت،قم،https://civilica.com/doc/417277
در داخل متن نیز هر جا که به عبارت و یا دستاوردی از این مقاله اشاره شود پس از ذکر مطلب، در داخل پارانتز، مشخصات زیر نوشته می شود.
برای بار اول: (1393، پرنون، یونس؛ )
برای بار دوم به بعد: (1393، پرنون؛ )
برای آشنایی کامل با نحوه مرجع نویسی لطفا بخش راهنمای سیویلیکا (مرجع دهی) را ملاحظه نمایید.
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :مدیریت اطلاعات پژوهشی
اطلاعات استنادی این مقاله را به نرم افزارهای مدیریت اطلاعات علمی و استنادی ارسال نمایید و در تحقیقات خود از آن استفاده نمایید.
مقالات پیشنهادی مرتبط
- تحلیل و ارزیابی مخاطرات محیطی دهکده توریستی گنبرف
- تحلیلی بر ارتباط فقر و آسیبپذیری در برابر مخاطرات طبیعی
- Poetic Reflections in a Cemetery: A Comparative Study of English and Persian Graveyard School of Poetry
- نقش تحلیل فضایی در مدیریت مخاطرات بارشی ایران
- ضرورت شناسایی آینده های شگفتی ساز در توسعه منطقه ای
مقالات فوق بر اساس داده کاوی مقالات مطالعه شده توسط پژوهشگران محاسبه شده است.
مقالات مرتبط جدید
- نقش زنان در سبک زندگی اسلامی ایرانی
- بررسی وتبیین نقش سیاسی –اجتماعی زنان درشکل دهی هویت اجتماعی با تکیه بر سخنان بزرگان علم وادب
- فرصت ها و راهکارهای مقابله بافضای مجازی (شبکه های اجتماعی)
- نقش زنان در تحقق اقتصاد مقاومتی با تاکید بر راهکارهای مقابله با اسراف در خانواده
- خلاقیت زن روستایی و نقش آن در اقتصاد مقاومتی (نمونه موردی : استان سیستان و بلوچستان )
مقالات فوق اخیرا در حوزه مرتبط با این مقاله به سیویلیکا افزوده شده اند.
به اشتراک گذاری این صفحه
اطلاعات بیشتر درباره COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.