تاثیر مقادیر مختلف کود نیتروژن و کاربرد علف کش های گرانستار و ایلوکسان بر ویژگی های زراعی گیاه جو ( Hordeum vulgare ) در منطقه نی ریز

سال انتشار: 1394
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 434

فایل این مقاله در 8 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

NACONF03_097

تاریخ نمایه سازی: 30 دی 1394

چکیده مقاله:

به منظور بررسی تاثیر مقادیر مختلف کود نیتروژن و کاربرد علف کش های گرانستار و ایلوکسان بر ویژگی های زراعی گیاه جو (Hordeum vulgare) در منطقه نی ریز، آزمایشی در سال 1391 به صورت فاکتوریل در قالب طرح بلوک های کامل تصادفی در 3 تکرار در شهرستان نی ریز انجام شد . فاکتورهای آزمایش شامل فاکتور اول: مقادیر مختلف کود نیتروژن در 5 سطح شامل 0، 75، 150، 225، 300 کیلوگرم در هکتار کود نیتروژنه (از کود اوره 46 درصد به عنوان منبع نیتروژن استفاده شد) و فاکتور دوم : تیمارهای علف کشی در 5 سطح شامل 1- مصرف علف کش ایلوکسان 2/5 لیتر در هکتار و علفکش گرانستار 15 گرم در هکتار 2- مصرف علف کش ایلوکسان 2 لیتر در هکتار و علف کش گرانستار 10 گرم در هکتار 3- مصرف علف کش ایلوکسان 3 لیتر و علف کش گرانستار 20 گرم در هکتار 4- شاهد دارای علف هرز ( بدون مصرف علف کش) و 5- شاهد بدون علف هرز (وجین دستی ) بود . نتایج نشان داد که مناسب ترین تیمار کودازته در این آزمایش ؟، از نظر ارتفاع بوتع، شاخص سطح برگ، تعداد سنبله در بوته و وزن هزار دانه به ترتیب )علظت های 75،225،75 و 150 ، 150 و 300 کیلوگرم در هکتار ) بود . مناسب ترین تیمار روش علف کشی جو در این آزمایش ، از نظر ارتفاع بوته، ایلوکسان 2/5+ گرانستار 15 و از نظر تعداد سنبله در بوته وجین دستی و هم چنین ایلوکسان 2/5+ گرانستار 15 و ایلوکسان +2 گرانستار 10 بود و وزن هزار دانه تحت تاثیر تیمار علفش کشی قرار نگرفت . مناسب ترین تیمار ترکیبی کودازته و تیمار علف کشی ، از نظر تعداد سنبله در بوته، ارتفاع جو و شاخص سطح برگ، ایلوکسان +2 گرانستار 10 به ترتیب در غلظت های 150ر75 و صفر کیلوگرم در هکتار مشاهده شد . با توجه به هزینه بر بودن مبارزه مکانیکی ، بر اساس نتایج این تحقیق می توان ایلوکسان +2 گرانستار 10 را بجای وجین دستی در رابطه با افزایش اجزای عملکرد جو توصیه کرد .

نویسندگان

علیرضا مهدی پور

دانش آموخته رشته شناسایی و مبارزه با علف های هرز دانشگاه آزاد اسلامی واحد فسا

محمدرحیم اوجی

استادیار گروه کشاورزی دانشگاه آزاد اسلامی واحد فسا

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :
  • کوچکی، علی و همکاران، اکولوژی علفهای هرز، ترجمه: انتشارات جهاد ...
  • زارع، احمد و همکاران، مدل سازی برهم کنش مقادیر مختلف ...
  • مقایسه علف کش های گروه ALS و ACCase در کنترل بروموس (Bromus japonicus) [مقاله کنفرانسی]
  • حسینی، عفت‌بیگم و همکاران، امکان اختلاط کود اوره با علف‌کش‌های ...
  • پورمراد کلیبر، بهناز و همکاران، تاثیر کاربرد کود نیتروژن و ...
  • فالیزکار، ع. ع.، اوجی، م. ر0، مهاجری، ف. و مجاب، ... [مقاله کنفرانسی]
  • Metwally, I. M.et al, Nitrogen fertilizer levels and some weed ...
  • Evans, S. P., S. Z. et al, Nitrogen application influences ...
  • Blackshaw, R. E. and Brandt, R. N, Nitrogen fertilizer _ ...
  • Turk, M. A. et al, The response of awnless six ...
  • _ Nassar, A. N. M, Response of two barley varieties ...
  • El-Metwally, I. M. and El-Rokiek, K. G, Response of wheat ...
  • نمایش کامل مراجع