تأثیر محلول های نگهدارنده الکلی بر افزایش کیفیت و به تأخیر انداختن پیری گل شاخه بریده میخک رقم خوشه ای (Dianthus chinensis cv. ' Pink Candy)
محل انتشار: سومین همایش ملی گیاهان دارویی و کشاورزی پایدار
سال انتشار: 1394
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 4,722
فایل این مقاله در 8 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
MPSA03_064
تاریخ نمایه سازی: 20 دی 1394
چکیده مقاله:
میخک (Dianthus) یکی از گیاهان زینتی مهم است که از دیرباز مورد کشت و کار قرار می گرفته است. این گیاه به صورت گلدانی و شاخه بریده کاربرد داشته و به علت سهولت تولید و قیمت مناسب از نظر اقتصادی ارزش بالایی دارد. از طرفی افزایش دوام عمر گل یکی از فاکتورهای مهم از نظر مصرف کننده است و دوام عمر طولانی مدت این گل ها بر روی میزان تقاضای مصرف کنندگان و همچنین بر روی ارزش گل های شاخه بریده تأثیر بسزایی دارد. استفاده از روش هایی که باعث افزایش عمر گلجایی و حفظ کیفیت گل ها می شوند از جایگاه ویژه ای برخوردار هستند. استفاده از مواد نگهدارنده در محلول گلجایی یکی از روش های متداول برای افزایش طول عمر گل ها است. لذا این مطالعه به منظور بررسی اثر غلظت های مختلف (صفر، 2، 4 و 6 درصد) متانول بر طول عمر گلجایی و توسعه نسبی گل میخک خوشه ای رقم Pink Candy در قالب طرح کاملاً تصادفی در سه تکرار، در آزمایشگاه فیزیولوژی، آموزشکده کشاورزی پسران پاکدشت در سال 1394 صورت گرفت. بر اساس نتایج حاصل از تجزیه واریانس داده ها، غلظت 6 درصد (1/21 میلی متر بر میلی متر قطر اولیه در روز) به طور معنی داری باعث افزایش توسعه نسبی گل نسبت به شاهد (صفر درصد) شد. نتایج حاکی از آن بود که حتی استفاده از غلظت کم الکل (2 درصد) به طور معنی داری توسعه نسبی گل را نسبت به شاهد افزایش می دهد. علاوه بر این، بیشترین (13/5 روز) و کمترین (10/33 روز) طول عمر گلجایی به ترتیب در غلظت های 6 درصد و صفر درصد (شاهد) بدست آمد. هرچند غلظت 2 درصد طول عمر گلجایی را نسبت به شاهد بهبود بخشید لیکن از این حیث فاقد اختلاف معنی دار با هم بودند. الکل ها با ضد عفونی کردن محلول و کاهش حساسیت گل ها به اتیلن، باعث افزایش دوام عمر و توسعه نسبی گل ها شد. متانول به عنوان یک منبع کربن آماده عمل می کند و اتلاف کربن توسط تنفس نوری در گیاهان سه کربنه را محدود می کند.
کلیدواژه ها:
نویسندگان
محمد آل پناه
دانشجوی کارشناسی گل و گیاهان زینتی، آموزشکده کشاورزی پسران پاکدشت
علی احمدی میراباد
دانش آموخته کارشناسی ارشد تولیدات گیاهی، گروه باغبانی، پردیس ابوریحان، دانشگاه تهران
امیرحسین تات
کارشناسی ارشد علوم اجتماعی، آموزشکده کشاورزی پسران پاکدشت
عبدالله شعبانی
کارشناسی ارشد علوم اجتماعی، آموزشکده کشاورزی پسران پاکدشت
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :