بررسی راههای وفاداری کارکنان به سازمان و تأثیر آن بر هویت شغلی بانکهای سپه استان چهارمحال بختیاری (براساس مدل جان مایر و ناتالی آلن)

سال انتشار: 1393
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 704

فایل این مقاله در 11 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

ICMI01_304

تاریخ نمایه سازی: 20 دی 1394

چکیده مقاله:

این تحقیق با هدف بررسی و شناسایی رابطه بین تعهدسازمان (وفاداری کارکنان به سازمان) و هویت شغلی کارکنان بانکهای سپه استان چهار محال و بختیاری انجام گرفته است. روش تحقیق، توصیفی همبستگی میباشد و در تدوین چارچوب نظری تحقیق از روش کتابخانه ای استفاده گردید. جامعه ی آماری این تحقیق کارکنان بانکهای سپه استان چهارمحال و بختیاری است که تعداد آنها 350 نفر است. حجم نمونه تعداد 183 نفر تعیین گردید و از بین پرسشنامه های توزیعی 175 پرسشنامه قابل تحلیل استفاده شد. در این تحقیق از پرسشنامه ی استاندارد تعهدسازمانی آلن و مایر و پرسشنامه استاندارد پاترسون استفاده شد. با توجه به اندک ویرایش سئوالات پایایی پرسشنامه بررسی گردید. پایایی سئوالات پرسشنامه تعهدسازمانی 0/86 و پایایی سئوالات هویت شغلی 0/817 محاسبه شد و روایی آن نیز به صورت محتوایی تأیید گردید. نتایج تحلیل توصیفی داده ها بیان می کند که شاخص تعهدسازمانی و ابعاد آن، همچنین شاخص هویت شغلی در بین کارکنان بانکهای سپه استان چهار محال و بختیاری در حد بالای متوسط هستند. نتایج تحلیل استنباطی و آزمون فرضیه های تحقیق بیان می دارد که بین تعهدسازمانی (عاطفی و مستمر) و هویت شغلی کارکنان رابطه مستقیم، سازمانی (هنجاری) و هویت شغلی کارکنان رابطه وجود نداشت لیکن نتایج تحقیق حاضر همپوشانی متوسط و معنی دار وجود دارد. همچنین بین تعهد خوبی با نتایج سایر تحقیقات در زمینهی رابطه بین تعهدسازمانی و ابعاد آن با هویت شغلی دارد. اثر متغیرهای زمینهای شامل جنسیت و وضعیت تأهل بر شاخصهای تحقیق معنی دار نشد اما اثر متغیرهای تحصیلات، سن و سابقه فعالیت بر نگرش به شاخص های تعهدسازمانی و هویت شغلی تأیید شد. براساس نتایج این تحقیق به منظور ایجاد هویت شغلی و تناسبهای فرد با شغل مورد نظر در سازمان، پیشنهاد میشود سازمانها در خلال استخدام با توجه به متغیرهای فردی، با آموزشها و امتیازهای ویژهای میزان تعهدسازمانی و مولفه های آن را در بین کارکنان افزایش دهند.

نویسندگان

صادق اسماعیلی

دانشجوی کارشناسی ارشد،مدیریت دولتی،دانشکده مدیریت،دانشگاه آزاد اسلامی واحد دهاقان

ماشااله ولیخانی

استادیار،دکتری مدیریت دولتی،دانشکده مدیریت،دانشگاه آزاد اسلامی واحد دهاقان

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :
  • امامی، م. (1387)، تعهدسازمانی و عوامل موثر بر آن _ ...
  • انصاری، م. باقری کلجاهی، ع. صالحی، م. (1389)، تعهدسازمانی از ...
  • باقری، مسلم، تولایی، روح اله، (1389)، بررسی تاثیر تعهدسازمانی ب ...
  • خورشیدی، عباس، (1389)، رفتار سازمانی با رویکرد پژوهشی، چاپ اول، ...
  • [ء]زاهدی، شمس السادات، بودلایی، حسن، ستاری نسب، رضا، کوشکی جهرمی، ...
  • Allen. N.J. & Meyer. J.P. (1990). The Measuremen and Antecedents ...
  • Becker, T.E. (1992). Foci and Bases of Commitmen: are They ...
  • Roepki R. (2000), "Aligning The IT and human resource with ...
  • نمایش کامل مراجع