کاربرد فن آوری هسته ای در کشاورزی

  • سال انتشار: 1394
  • محل انتشار: همایش بین المللی پژوهش های کاربردی در کشاورزی
  • کد COI اختصاصی: ICARA01_040
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 803
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

احمد شهبازی

دانشکده فیزیک دانشگاه آزاد نطنز ، اصفهان نطنز دانشگاه آزاد اسلامی واحد نطنز

چکیده

سال های سال است که استفاده از ایزوتوپ های مواد رادیواکتیو در بدست آوردن اطلاعات از گذشته ،اندازه گیری های صنعتی ،کنترل کیفی محصولات ،تشخیص و درمان بیماری ها و تولید گونه های مقاوم محصولات کشاورزی نسبت به آفات و کمی آب و...کاربرد دارد . خصیصه اصلی که باعث استفاده این مواد در صنعت می شود،ویژگی پرتوافکنی مواد رادیواکتیو است که بدون هیچ خطری برای انسان می تواند نتایج بسیار مطلوبی را برای وی به ارمغان آورد.زیرا بدون استفاده از سموم شیمییایی می توان با بسیاری از حشرات و آفات مبارزه نمود ،همچنین با استفاده از مواد رادیو اکتیو می توان در گیاهان خاصیتی را ایجاد کرد که از حداکثر آب موجود در خاک استفاده کنند.به این ترتیب علاوه بر کاهش آب مصرف و هزینه های تولیدی مانع از هدر رفتن آب خواهیم شد. آنچه باید بدانیم این است که دانش هسته ای با این قدرت و وسعتی که دارد هرروز بر دامنه استفاده از فناوری هسته ای و بویژه انرژی هسته ای افزوده می شود. کاربرد انرژی در بخش های مختلف به گونه ای است که اگر کشور ی فناوری هسته ای را نهادینه نماید در بسیاری از حوزه های علمی و صنعتی ،ارتقاء پیدا می کند و مسیر توسعه را با سرعت طی می نماید.به گونه ای که پیش بینی شده است تا پایان برنامه چهارم توسعه 50 درصد از حجم آلاینده های بخش کشاورزی از طریق کاربرد انرژی هسته ای کاهش یابد.در این راستا به دلیل این که کشاورزی یکی از پایه های مهم اقتصادی هر کشور است و تامین امنیت غذایی یک کشور از اهمیت بالایی برخوردار است استفاده از فناوری های مختلف در این حوزه از اهمیت هرچه بیشتر آن حکایت می کند.با توجه به جایگاه کشاورزی در اقتصاد کشور در این مقاله سعی گردیده از طریق مطالعات انجام شده به بحث پیرامون تاثیر انرژی هسته ای بر کشاورزی و پیشرفت های ناشی از آن و همچنین به بررسیمختصری درباره ی کاربردهای انرژی هسته ای در علوم مختلف کشاورزی پرداخته می شود.

کلیدواژه ها

انرژی هسته ای، محصولات کشاورزی، پرتو دهی، رادیواکتیو، هسته های ناپایدار

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.