تحلیل چالشها و مشکلات مدیریت اجرای پروژههای آبیاری مشارکتهای مردمی (مطالعه موردی: پروژه آبیاری تحت فشار قلعه مدرسه بهبهان)

سال انتشار: 1394
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 795

فایل این مقاله در 10 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

ACUC01_124

تاریخ نمایه سازی: 14 دی 1394

چکیده مقاله:

هزینههای سرسام آور بهرهبرداری و نگهداری از شبکههای آبیاری و زهکشی، عدم تکافوی آببها جهت این هزینهها، اولین انگیزه برای جلب مشارکت کشاورزان در طرحهای منابع آب، اجرا و بهرهبرداری از شبکههایآبیاری بوده و در ادامه، عوامل دیگری همچون، کاهش زمان و هزینههای اجرای طرحهای آبیاری، توزیع نامناسب و ناعادلانه آب، عملکرد پایین و سرعت گرفتن روند فرسایش شبکهها، دولتها را برای انتقالمدیریت شبکهها به کشاورزان، مصممتر کرد لذا زمینه افزایش مشارکت گسترده و عملی بهرهبرداران در قالبتعاونیها و تشکلهای آب بران، در برنامههای توسعه دوم، سوم و چهارم مد نظر قرار گرفت. این تحقیق از نوع توصیفی- همبستگی بوده و با استفاده از مطالعه کتابخانهای، روشهای میدانی و پرسشنامه، به بررسی و تحلیل چالشها و مشکلات طرحهای آبیاری مشارکتهای مردمی و به صورت مطالعه موردی شبکه آبیاری تحت فشار قلعه مدرسه بهبهان، پرداخته و به کمک تحلیل عاملی و با استفاده از نرمافزارSPSSمشخص شد که در مجموع 87،62 درصد از چالشها و مشکلات مدیریت اجرا و ساخت طرحهای آبیاری مشارکتهایمردمی به ترتیب مربوط به 5 عامل، موانع فنی و اجرایی، موانع فرهنگی و اجتماعی، موانع ساختاری، موانع اداری و مدیریتی و موانع مالی و اعتباری، میباشند و در نهایت برای بهبود، رفع مشکلات و موانع فوق راهکارهایی از قبیل یکپارچهسازی اراضی، انجام مطالعات فرهنگی و اجتماعی، تقویت بنیه مالی بهرهبرداران و تشکلها، استفاده از مشاورین و پیمانکاران توانمند، برگزاری کلاسهای ترویجی و توجیهی و ... ارائه گردیده است.

نویسندگان

جمشید سلحشور

استادیار و عضو هیئت علمی دانشگاه آزاد اسلامی

رضا کاظمی

دانشجوی کارشناسی ارشد رشته مهندسی و مدیریت ساخت

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :