شناخت نگرش معنا گراو تاثیر تجلی ان در اصول بنیادی معماری ایرانی اسلامی

سال انتشار: 1394
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 1,918

متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

AAUC01_085

تاریخ نمایه سازی: 14 دی 1394

چکیده مقاله:

مشکل حل بحران موجود در هنر و علم، عدم پیوند آن ها به منشاء آسمانی و الهی جهان آمده است. این وجه است که به طبیعت،آسمان و هنر جنبه تقدس می بخشد و با اتصال هنر به منشاء آسمانی آن، دنیایی پر رمز و راز و هماهنگ، تحت فرمان یک خالق حاصل می شود. معناگرایان نیز هنر معماری را تجلی دهنده برخی از مفاهیم، ارزش ها، باورها و اندیشه ها می دانند. از نگاه آن ها شیئ یا اثر هنری وسیله ای است برای رساندن پیام های معنوی و معنایی، معماری ایرانی اسلامی نیز از جمله نگرش هایی است که به دنبال خلق معنا از طریق معماری بوده که از مهمترین اصول و مفاهیم آن در رابطه با وجود مطلق و اصل وحدت می باشد. در این مقاله به شناخت نگرش معناگرا پرداخته می شود و تجلی آن در اصول بنیادی معماری ایرانی اسلامی و ایجاد معنا در آن ها مورد بحث قرار می گیرد. فرضیه ای که مطرح می شود، می تواند رابطه اشکال در معماری ایرانی اسلامی و ایجاد معنا در آن ها را بیان نماید. با استفاده از روش مطالعات موردی و مرور منابع و نظریات موجود می توان اصول بنیادی معماری ایرانی اسلامی را شناخت و رابطه اشکال مختلف و نوع کاربرد و ایجاد معنا در آن ها را پیدا نمود. نتایج حاصل از این مطالعات می تواند در مراکز آموزشی مربوطه استفاده شود و وجود معنا و معنویت در اصول بنیادی معماری ایرانی اسلامی مورد بحث و گفتگو قرار گیرد. اشاعه نگرش معناگرا در معماری ایرانی اسلامی و اطلاع رسانی از طریق برپایی نمایشگاه و همایش ها ورسانه ها به اقشار مختلف جامعه و دانش پژوهان، در طی زمان در برطرف نمودن بحران موجود در معماری ایران می تواند مؤثر باشد.اطلاعات حاصل از این پژوهش ها می تواند سبب شود که از پتانسیل های معماری ایرانی اسلامی در معماری امروز بهره گرفت.

نویسندگان

آزاده میربها

دانشجوی کارشناسی ارشد دانشکده معماری دانشگاه پیام نور مرکز تهران شرق

خانم دکتر چرخچیان

استادیار و عضو هیئت علمی دانشگاه پیام نور و مدیر گروه معماری استان قزوین

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :
  • [] معماریان، غلامحسین، سیری در مبانی نظری معماری، .1384 ...
  • بورکهارت، تیتوس، ارزش های جاویدان هنر اسلامی، 1376 _ ...
  • بورکهارت، تیتوس، هنر اسلامی، 1365. ...
  • پیرنیا، محمد کریم، آشنایی با معماری اسلامی ایران، .1392 ...
  • اشاطریان، رضا، اقلیم و معماری، 1388. ...
  • نمایش کامل مراجع