پهنه بندی توان اکولوژیکی جهت توسعه شهری - خدماتی بااستفاده از روش تطبیقی فازی TOPSIS و (مطالعه موردی: حوضه آبخیز سالند دزفول)
سال انتشار: 1393
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 647
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
IRANEIA12_001
تاریخ نمایه سازی: 14 آذر 1394
چکیده مقاله:
بهرهبرداری بهینه و اصولی از منابع طبیعی سرزمین براساس توان اکولوژیکی آن، نقش مهمی در مدیریت محیط در راستای توسعه پایدار دارد. بهمنظور تعیین کاربری بهینه و مدیریت صحیح محیطزیست، فرآیند تعیین توان اکولوژیکی در حوضه آبخیز سالند جهت توسعه شهری - خدماتی با استفاده از سامانه اطلاعات جغرافیایی انجام شد.حوضه مورد مطالعه در شمال استان خوزستان و از توابع شهرستان دزفول بخش سردشت بهشمار میرود. بدین منظور ابتدا با استفاده ازپرسشنامه دلفی معیارها و مولفه های منابع اکولوژیکی و اقتصادی - اجتماعی منطقه شناسایی و از طریق پرسشنامه چانگ، فازی اعمال TOPSIS و AHP وزندهی و نمرهدهی معیارهای پارامتریک جهت تجزیه و تحلیل و بکارگیری متدهای و تحلیلهای فضایی و مکانی در سامانه اطلاعات جغرافیایی انجام و پتانسیل منطقه جهت توسعه شهری - خدماتی تعیین گردید. نتایج این مطالعه نشان داد که در پهنه بندی بااستفاده از روش AHP به ترتیب زیرمعیارهای آب و عوامل اجتماعی با 21/1 درصد و همچنین گسل با 12/7 درصد دارای بیشترین درجه اهمیت و زیر معیارهای تنوع تراکم پوشش گیاهی و گونه های جانوری با 2 و 2/1 درصد دارای کمترین درجه اهمیت میباشند
کلیدواژه ها:
نویسندگان
محبوبه خجسته
دانش آموخته کارشناسی ارشد علوم محیط زیست، دانشگاه آزاد اسلامی واحد علوم و تحقیقات خوزستان
سحر رضایان
استادیار گروه محیط زیست، دانشکده علوم پایه، دانشگاه آزاد اسلامی واحدشاهرود
سیدعلی جوزی
دانشیار گروه محیط زیست، دانشکده فنی مهندسی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران شمال
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :