پهنه بندی سیلاب ناشی از شکست سد با تلفیق سیستم اطلاعات جغرافیایی GIS و سیستم آنالیز رودخانه HEC-RAS ( مطالعه موردی سد دالکی، استان بوشهر)

سال انتشار: 1394
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 1,019

فایل این مقاله در 16 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد

این مقاله در بخشهای موضوعی زیر دسته بندی شده است:

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

IFMC03_028

تاریخ نمایه سازی: 14 آذر 1394

چکیده مقاله:

در این تحقیق با استفاده ازروش های پیشنهادی مدل های شکست و بااستفاده از نتایج مربوط به سدهای خاکی شکسته شده در جهان که از مراجع معتبر و به کمک محققین در کشورهای مختلف بدست آمده است اندازه و پارامترهای هندسی شکست شامل عمق شکست، شیب شکست، عرض شکست و زمان شکست و هیدروگراف خروجی از نقطه نظر شکست شبیه سازی شده و با تلفیق مدل هیدرولیکی آنالیز سیستم رودخانه و سیستم اطلاعات جغرافیایی GIS پهنه بندی سیل ناشی از شکست سد صورت پذیرفته است.ابتدا توسط داده های خام در دسترس که اطلاعات جغرافیایی منطقه هستند شبکه نا منظم مثلثی TIN ارتفاعی منطقه در سیستم اطلاعات جغرافیایی GIS ساخته شد، که با استفاده از آن اطلاعات مربوط به پلان روخانه،توپوگرافی مخزن سد، جهت جریان،سطح مقاطع عرضی رودخانه وسایر اطلاعات ژئومتری توسط نرم افزار HEC-GeoRAS در محیط ArcMap تهیه و پس از اصلاحات مورد نیاز با عملیات میدانی، به همراه مشخصات سازه های رودخانه ای و ضریب مانینگ کانال و سواحل رودخانه در مدل هیدرولیکی HEC-RAS تعریف گردید. مدل در دو حالت با استفاده از داده های ورودی، مشخصات هیدرولیکی و هندسی رودخانه و سیلابدشت شرایط مرزی و اولیه جریان و هندسه مخزن در حالت غیردائم جهت تعیین هیدروگراف سیل شکست در ابتدای بازه و پس از آن در حالت دائم جهت پهنه بندی سیلاب ناشی از شکست اجرا گردید. پس از اجرای مدل، تحلیل حساسیت جهت اطمینان از دقت و صحت مدل با توجه به مقادیر ضریب مانینگ مصالح کف و سواحل رودخانه صورت پذیرفت.بدین ترتیب محدوده پهنه سیل،عمق جریان،سرعت جریان ناشی از شکست پس از شکست سد در محیط GIS تهیه گردید.

کلیدواژه ها:

پهنه بندی سیلاب Floodplain ، سیستم اطلاعات جغرافیایی GIS ، سیستم آنالیز رودخانه HEC-RAS ، سد دالکی

نویسندگان

محمد واقفی

استادیار سازه های هیدرولیکی، گروه مهندسی عمران، دانشکده فنی و مهندسی، دانشگاه خلیج فارس

محمد ابراهیم بهبهانی

دانشجوی کارشناسی ارشد مهندسی عمران زلزله دانشگاه آزاد اسلامی واحد بوشهر

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :