تاثیر نشانه ها و المان های شهری در خوانایی منظر شهرهای اسلامی (مطالعه موردی؛ بنای تاریخی جمعه مسجد و بقعه شیخ صفی الدین اردبیلی)
محل انتشار: کنفرانس بین المللی انسان، معماری، عمران و شهر
سال انتشار: 1394
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 952
فایل این مقاله در 8 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
ICOHACC01_150
تاریخ نمایه سازی: 14 آذر 1394
چکیده مقاله:
در پژوهش حاضر سعی بر این است که تاثیر ویژگی های نشانه های جمعه مسجد و بقعه شیخ صفی الدین اردبیلی را بر خوانایی منظر شهر اردبیل مورد ارزیابی قرار داد. هدف پژوهش حاضر شناسایی شاخص های موثر بر نشانه های شهری به منظور تاثیر گذاری بر خوانایی شهر می باشد. روش تحقیق استفاده شده در این پژوهش توصیفی - تحلیلی و از نوع مطالعات موردیبوده و روش جمع آوری اطلاعات به صورت کتابخانه ای و میدانی از طریق مشاهده و استفاده از پرسشنامه می باشد. حجم جامعه نمونه 383 نفر می باشد که با استفاده از روش کوکران و بر اساس جمعیت 485153 نفری شهر اردبیل به دست آمده است. نتایج حاصل از پژوهش نشان می دهد که از نظر مردم شهر عامل شکل و فرم نشانه بیشترین تاثیر را در خوانایی منظر شهری داشته و فعالیت های فرهنگی و منظرسازی خاص در مجاورت نشانه ها از اهمیت نسبی کمتری در خوانایی منظر شهراردبیل برخوردار بوده است. در نهایت پیشنهاداتی جهت تقویت نشانه ها و المانهای عناصر شهری با هدف افزایشخوانایی و خاطره انگیزی در ذهن شهروندان ارائه گردیده است.
کلیدواژه ها:
نویسندگان
سید میلاد حسینی
دانشجوی کارشناسی ارشد جغرافیا وبرنامه ریزی شهری
ابراهیم فیروزی مجنده
دانشجوی کارشناسی ارشد جغرافیا وبرنامه ریزی شهری
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :