تحلیل عوامل تاثیرگذار در بروز تصادفات و حوادث جادهای
سال انتشار: 1394
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 1,525
فایل این مقاله در 13 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
DEVELOPMENT02_032
تاریخ نمایه سازی: 14 آذر 1394
چکیده مقاله:
تصادفات جاده ای و حوادث ترافیکی در کشورهای در حال توسعه بسیار زیاد بوده بطوری که 80 درصد کل تلفات جاده ای در این کشورها اتفاق می افتد و عامل اصلی مرگ و میر و صدمات جانی را تشکیل می دهد. متأسفانه، ایران یکی از کشورهایی است که بالاترین میزان تلفات انسانی در حوادث رانندگی را دارد. آمار کشته شدگان در تصادفات وسائل نقلیه در ایران، دوبرابر و آمارمصدومین در سوانح ترافیکی، تقریباٌ پنج برابر میانگین آمارهای جهانی است. از طرفی در ایران حمل ونقل جاده ای نسبت به حمل و نقل ریلی، هوایی و دریایی از اهمیت ویژه ای برخوردار است بطوری که حدود 80 تا 90 درصد حمل کالا و مسافر از طریق جاده و راه های زمینی انجام می شود به همین دلیل تصادفات و تلفات مالی و جانی در این نوع حمل ونقل نسبت به دیگر روش ها بسیار بیشتر است.عوامل مؤثری در بروز حوادث دخیل هستند. در سه عنوان کلی به جاده و مسیرهای عبوری، وسیله نقلیه و عامل انسانی تقسیم می شود که هر کدام از این عوامل زیربخش های گوناگونی را دربر می گیرند. هدف اصلی این مقاله، مطالعه ی عوامل مختلف بروز حوادث جاده ای به ویژه انسان می باشد، چرا که مطالعات تحقیقاتی متعدد نشان میدهد که عامل انسانی 90 درصد از علل تصادف را تشکیل می دهد. به عبارت دیگر ویژگی های شخصیتی در رانندگی پرمخاطره تاثیر داشته و خطرات بیشماری را به همراه دارد و به نظر می رسد که راه حل های ارائه شده در این بررسی می تواند مورد استفاده سایر پژوهشگران قرار گیرد و میزان شیوع آن را کاهش دهد.
کلیدواژه ها:
نویسندگان
کیانوش رضایی
دانشجوی کارشناس ارشد عمران ( راه و ترابری)- دانشگاه پیام نور-تهران شمال / نماینده انجمن بتن ایران در دانشگاه آزاد اسلامی- واحد ملایر / عضو حقیق
نرگس میرزایی
فارغ التحصیل مهندسی عمران
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :