بررسی اپیدمیولوژیک حوادث ترافیکی منجر به بستری در شهرستان زابل سال 1385

  • سال انتشار: 1386
  • محل انتشار: دومین همایش سراسری طب اورژانس
  • کد COI اختصاصی: ICEM02_110
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1556
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

ملیحه علیپور تبریزی

کارشناس پرستاری

حمیدرضا غفاری

عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی زابل

عزیز شهرکی

دانشکده پزشکی

چکیده

مقدمه: در سراسر دنیا بیش از 50 میلیون نفر در سال در حوادث ترافیکی مجروح و 1،2 میلیون نفر کشته می وشند . در کشور ما سوانح ترافیکی عامل اصلی مرگ در بین حوادث بشمار می روند بطوریکه در روز 52 نفر با میانگین سن 7/35 سال از بین می روند . با توجه به اهمیت موضوع این مطالعه در جهت بررسی تروماهای وارد شده به مناطق مختلف بدن در مصدومین تصادفات جاده ای مراجعه کننده به بیمارستان امیرالمومنین شهرستان زابل درسال 1385 انجام گرفت. روش انجام تحقیق: در این مطالعه توصیفی حجم نمونه را کلیه مرجعه کنندگان به اورژانس بیمارستان امیرالمومنین به دلیل حوادث حمل و نقل جاده ای در سال 85 را تشکیل دادند. که بر اساس فرمهای جمع آوری اطلاعات بررسی و ثبت شده و به وسیله آمار توصیفی مکورد تجزیه و تحلیل آماری قرار گرفتند. یافته های پژوهش: یافته ها نشان می دهد که از تعداد 1363 نفر مصدوم در سال بیشترین میزان تصادفات مربوط به ماه های فروردین (01/14%) و آبان (5/11%) بود . علت آسیب در 57% موارد تصادفات رانندگی بود ومیانگین سنی مصدومین 34 سال بود. بیشترین آسیب وارد شده به ناحیه دستگاه تناسلی به میزان 2/1 درصد بوده است. علاوه بر موارد یاد شده مصدومین مورد نظر از لحاظ سطح تحصیلات ، وضعیت اشتغال ، وضعیت تاهل و ملیت نیز مورد بررسی قرار گرفتند. نتیجه گیری: حوادث ترافیکی یک مشکل بزرگ سلامت عمومی است که پیشگیری مداوم و موثر آن نیازمند تلاشهای هماهنگ و همه جانبه است. با توجه به موقعیت خاص جرافیایی ، اجتماعی و فرهنگی شهرستان زابل و با توجه به موارد فوق می توان با توصیه هایی در جهت افزایش سطح آگاهی و فرهنگ رانندگی و آموزش همگانی ، راه کارهایی جهت جلوگیری از مشاغل کاذب و ... موارد بروز تروما را ماهش دهیم.

کلیدواژه ها

فوریت ها ، تروما ، تصادفات جاده ای

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.