مطالعه اثر اسانس مرزه خوزستانی (Satureja khuzestanica) بر ممانعت از رشد باکتری لاکتوکوکوس گارویه در گوشت قزل آلای رنگین کمان در دمای یخچال

  • سال انتشار: 1393
  • محل انتشار: فصلنامه میکروب شناسی مواد غذائی، دوره: 1، شماره: 3
  • کد COI اختصاصی: JR_JFM-1-3_006
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 565
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مهسا انصاری

دانش آموخته دکتری شیلات، واحد علوم و تحقیقات، دانشگاه آزاد اسلامی تهران، ایران

مهدی سلطانی

گروه بهداشت و بیماری های آبزیان، دانشکده دامپزشکی، دانشگاه تهران، تهران، ایران

ابراهیم حسینی

دانشکده علوم و صنایع غذایی، واحد علوم و تحقیقات، دانشگاه آزاد اسلامی تهران، ایران- نویسنده مسئول

ابوالقاسم کمالی

گروه بهداشت و بیماری های آبزیان، دانشکده دامپزشکی، دانشگاه تهران، تهران، ایران

چکیده

مطالعه حاضر با هدف بررسی اثرات ضد میکروبی مرزه خوزستانی (Satureja khuzestanica) بر باکتری لاکتوکوکوس گارویه و نیز بر برخی شاخص های فساد فیله ماهی قزل آلای رنگین کمان در دمای 4 درجه و به مدت 18 روز انجام پذیرفت. به این منظور از غلظت های 0/50، 0/25، 0/12، 0/06 میکروگرم در گرم فیله مرزه خوزستانی استفاده گردید. بر اساس نتایج، بیشترین بار میکروبی در طول آزمایش درگروه شاهد و کمترین میزان در گروه حاوی 0/5 میکروگرم درگرم مرزه خوزستانی مشاهده گردید (P≤0.05). نتایج همچنین نشان دهنده افزایش شاخص های فساد در انتهای دوره آزمون نسبت به میزان اولیه بود که در مورد درصد پروتئین اختلاف معنی داری در بین گروه های مختلف مشاهده می شود (P≤0.05). بطور کلی نتایج این بررسی نشان داد که اسانس این گیاه منجر به کاهش جمعیت باکتری لاکتوکوکوس گارویه در فیله ماهی شده است به طوری که غلظت 0/5 میکروگرم در گرم مرزه خوستانی دارای بیشترین اثر بود.

کلیدواژه ها

مرزه خوزستانی، لاکتوکوکوس گارویه، فساد میکروبی، فساد شیمیایی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.