مطالعه آلودگی برخی فرآورده های دریائی به آنروموناس هیدروفیلا با تأکید بر گونه و فصل

  • سال انتشار: 1393
  • محل انتشار: فصلنامه میکروب شناسی مواد غذائی، دوره: 1، شماره: 2
  • کد COI اختصاصی: JR_JFM-1-2_003
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 836
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مهدی رئیسی

گروه بهداشت مواد غذایی و آبزیان، دانشکده دامپزشکی، واحد شهرکرد، دانشگاه آزاد اسلامی شهرکرد، ایران- نویسنده مسئول

محسن پناهی

دانش آموخته دکترای دامپزشکی، دانشکده دامپزشکی، واحد شهرکرد، دانشگاه آزاد اسلامی شهرکرد، ایران

عباس دوستی

گروه زیست شناسی، دانشکده علوم پایه، واحد شهرکرد، دانشگاه آزاد اسلامی شهرکرد، ایران

چکیده

یکی از مهمترین پاتوژن های میکروبی که به ویژه در کودکان و سالمندان منجر به گاستروانتریت حاد می شود. آئروموناس هیدروفیلا می باشد. انتقال این باتری بیشتر، از طریق آب و مواد غذایی با منشاء دامی صورت می گیرد. این مطالعه به منظور بررسی شیوع آئروموناس هیدروفیلا در ماهی، میگو و لابستر صید شده از سواحل جنوبی کشور صورت گرفت. پس از کشت میکروبی، از آزمون های بیوشیمیایی جهت تشخیص گونه آئروموناس هیدروفیلا استفاده شد. نتایج مطالعه نشان داد از مجموع 180 نمونه شامل 110 نمونه انواع ماهی، 30 نمونه لابستر و 40 نمونه میگو از تابستان 1389 تا بهار 1390، به ترتیب میزان در ماهی و میگو 14 نمونه (12/7 درصد) و 4 نمونه (10 درصد) به آئروموناس هیدروفیلا آلوده بودند و آلودگی در نمونه های لابستر یافت نشد. شیوع باکتری در تابستان (17/5 درصد)، پائیز (10/1 درصد) و زمستان (4/9 درصد) بود. این مطالعه حاکی از وجود آئروموناس هیدروفیلا در ماهی و میگو در ایران است که احتمال بروز بیماری در انسان را در پی دارد.

کلیدواژه ها

آئروموناس هیدروفیلا، میگو، لابستر، ماهی، اصفهان

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.