طراحی دستی پیش گرمکن هوائی جهت کوره ( H-101-104) واحدآب گیری از گاز مجتمع گاز پارس جنوبی

سال انتشار: 1394
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 749

فایل این مقاله در 6 صفحه با فرمت PDF و WORD قابل دریافت می باشد

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

MOBADDEL07_006

تاریخ نمایه سازی: 8 آذر 1394

چکیده مقاله:

امروزه مقادیر بسیاری گاز گرم حاصل از احتراق سوخت توسط بویلرها و انواع متنوع کوره ها در صنایع مختلف تولید می شود، بازیافت انرژی (Waste Heat Recovery) موجود در این گازها این امکان را فراهم می سازد که مقادیر بسیاری از انرژی اولیه مصرفی کاهش یابد. کیفیت حرارت در کنار کمیت انرژی موجود در جریان خروجی، یکی از متغیرهای اصلی تأثیر گذار روی میزان توجیه پذیری اقتصادی طرح های بازیافت حرارت می باشد. کاهش هزینه های انرژی مصرفی به طور مستقیم و کاهش آلودگی های زیست محیطی، اندازه تجهیزات و مصرف انرژی تجهیزات جانبی همگی از مزایای غیر مستقیم بازیافت حرارت از جریانهای خروجی می باشد. حتی در برخی از کاربردها بازیافت حرارت از جریان های خروجی منجر به افزایش ظرفیت تولید در واحد صنعتی می شود. برخی از سیستم های بازیافت حرارت متداول عبارتند از مبدل های پیش گرمکن، بویلرهای بازیافت حرارتی، لوله های حرارتی، اکونومایزرها و بازیافت متناوب حرارت. مبدل های پیش گرمکن مبدل های حرارتی می باشند که با استفاده از انرژی حرارتی گازهای خروجی از دودکش کوره (Flue gas) جهت پیش گرم نمودن هوای احتراق ورودی به کوره مورد بهره برداری قرار می گیرند. استفاده از این سیستم سبب می گردد علاوه بر افزایش دمای شعله به مقدار قابل توجهی نیز در مصرف سوخت کوره صرفه جوئی حاصل گردد. لذا می توان بیان نمود به کارگیری صحیح این نوع مبدل ها علاوه بر اینکه نوعی بهینه سازی مصرف انرژی محسوب می شود سبب افزایش کارائی کوره مورد نظر نیز می گردد. در این مقاله پس از اینکه مبدل های پیش گرمکن (رکوپراتور) و انواع آن به اختصار مورد بررسی قرار گرفت، با استفاده از آنالیز گازهای خروجی از کوره (101-H-104) واحد آب گیری از گاز مجتمع گاز پارس جنوبی طراحی مبدل پیش گرمکن حرارتی جهت کوره مذکور صورت می پذیرد. طراحی با استفاده از محاسبات ریاضی و بر مبنای قوانین انتقال حرارت در مبدل های حرارتی و نیز بهره گیری از استانداردهای جهانی موجود (استاندارد TEMA)، قابل اجرا می باشد. قابل ذکر است در این طراحی دبی هوا 3/33 کیلوگرم بر ثانیه و دمای هوا از 36 به حدود 158 درجه سانتیگراد پیش گرم می گردد. مبدل طراحی شده پوسته لوله و از نوع Split backing floating head با تعداد لوله 2747، طول لوله 048/3 متر، قطر خارجی لوله 88/15 میلیمتر و قطر داخلی پوسته 1143میلیمتر طراحی و پیشنهاد می گردد.

کلیدواژه ها:

بازیافت انرژی ، مبدل های پیش گرمکن حرارتی ، استاندارد TEMA ، طراحی دستی

نویسندگان

سامان خادم حسینی

دانشجوی کارشناسی ارشد مهندسی شیمی (گرایش ترمودینامیک و سینتیک)، گروه مهندسی شیمی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران جنوب. تهران، ایران

ایرج ناصر

دکتری مهندسی شیمی و عضو هیئت علمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران جنوب. تهران، ایران

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :
  • پنجم آذر 1394، ایران، تهران، مرکز همایش‌های صدا و سیما ...
  • Tran sfer, Volume 55, Issues 25-26, December 2012 Pages [9] ...
  • پنجم آذر 1394، ایران، تهران، مرکز همایش‌های صدا و سیما ...
  • steel slags". Applied Thermal Engineering, Volume 56, Heat Recovery Systems ...
  • Lovina. G, Kerachic. Xau, :Waste Heat Reduction and [6] Andre ...
  • Program Energy Efficiency and Renewable Energy U.S. [7] E.A.D Saunders, ...
  • Harshdeep Sharmaa, Varunb." Performance analysis of TEMA Standard. ...
  • metallic concentric tube recuperator in parallel flow [8] Solnia. DK, ...
  • _ _ _ _ _ _ _ _ Waste Systems, ...
  • _ _ Journal of Heat Recovery _ _ _ _ ...
  • Department of Energy Washington, 2010. ...
  • نمایش کامل مراجع