اولویت مراقبت های ویژه در درمان بیماران مسموم در اورژانس

  • سال انتشار: 1386
  • محل انتشار: دومین همایش سراسری طب اورژانس
  • کد COI اختصاصی: ICEM02_030
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 2084
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

منیر قادری

سر پرستار بخش ENT – بیمارستان حضرت رسول اکرم (ص) – علوم پزشکی ایران

نیلوفر مقدم

سر پرستار بخش ENT – بیمارستان حضرت رسول اکرم (ص) – علوم پزشکی ایران

مهوش سلیمانی

پرستار اطاق عمل ENT – بیمرستان حضرت رسول اکرم (ص) – علوم پزشکی ایران

چکیده

مقدمه: امروزه مسمومیت ها یکی از موارد شایع مراجعه به اورژانس های بیمارستان های را تشکیل می دهند. تنوع داروها و سموم مصرفی ، عدم وجود ابزار آزمایشگاهی کافی برای تشخیص نوع مسمویت ، عدم شناخت و عدم وجود آنتی دوت اختصاصی برای همه مسمومیت ها سبب شده است که مهمترین اقدامات درمانی ، اقدامات حمایتی – علامتی باشد. از آن جا که بسیاری از مسمومیت های شدید وجدی با تاثیر ب سیستم قلب و عروق ، تنفس و سیستم عصبی مرکزی حیات بیمار را به مخاطره می اندازند ، در درمان این بیماران اقدامات حمایتی شدید و دقیق واحد مراقبت های ویژه پر اهمیت و ضوری به نظر می رسند . یکی از اندیکاسیوون های قطعی بستری در واحد مراقبت های ویژه بیمارانی می باشند که نیاز به لوله گذاری داخل تراشه پیدا کردند. روش اجرا: این مطالعه به صورت گذشته نگر با بررسی پرونده های بالینی بیماران مسموم در طی یک دوره 9 ماه انجام شده است. و بیمارانی که طی دوره بستری به علل مختلف نیاز به انتوباسیون پیدا کردند براساس سن ، جنس ، نوع مسمومیت ، مدت انتوباسیون و فوت بررسی شده اند. نتایج: تعداد کل بیمارانی که اینتوبه شدند 104 نفر بود که 7 نفر کمتر از 15 سال ، 71 نفر 15 تا 40 یال و 26 نفر بیش از 40 سال داشتند. از این تعداد 32 نفر 32 نفر مونث و 72 مذکر بودند. نوع مسمومیت در این بیماران به ترتیب شیوع مسمومیت با قرص های مختلف (مخلوطی از چند قرص با تعداد متفاوت) ، مواد مخدر ، ارگانو فسفره ها ، داروهای ضد افسردگی سه حلقه ای و پاراکوات بود. مدت بستری این بیماران در 34 مورد کمتر از 34 ساعت ، 44 مورد بین 24 تا 72 ساعت و 26 مورد بیش از 72 ساعت بود. لازم به ذکر است که تعداد 36 مورد از مواردی که اینتو شده اند فوت نمودند. بحث و نتیجه گیری: 36 مورد فوت از 104 موردبیمارانی که تحت اقدام لوله گذاری داخل تراشه قرار گرفته بودند نشانگر این است که این بیماران بسیار بد حال بودند و نیاز به اقدامات حمایتی شدید در واحد مراقبت های ویژه دارند . لذا واحد مراقبتهای ویژه برای بخش مسمومین بسیار مهم و ضروری به نظر می رسد.

کلیدواژه ها

مسمومیت ، اولویت های اورژانس

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.