مقایسه روش های رگرسیون چندگانه و شبکه های عصبی مصنوعی در برآورد سرعت موج برشی از روی داده های پتروفیزیکی

  • سال انتشار: 1386
  • محل انتشار: بیست و ششمین گردهمایی علوم زمین
  • کد COI اختصاصی: GSI26_334
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 2395
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

سعید جباری بوکانی

دانشجوی کارشناسی ارشد زمین شناسی نفت دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران شمال، سا

سیدرضا موسوی حرمی

دکتری رسوب شناسی زمین شناسی نفت دانشگاه مشهد عضو هیئت علمی دانشگاه مش

محمود معماریانی

دکتری شیمی آلی پژوهشگاه صنعت نفت

علی کدخدایی ایلخچی

دانشجوی دکتری زمین شناسی نفت دانشگاه تهران

چکیده

توصیف مخزن جهت توسعه مخازن نفت و گاز امروزه امری لازم و ضروری است. سرعت اموج برشی به همراه امواج فشارشی می تواند داده های ارزشمندی برای مطالعه مخزن فراهم کنند. این روش ها که به طور خلاصه مطالعات پتراکوستیکی مخزن نامیده می شوند نقش مهمی در توصیف مخزن مانند تعیین سنگ شناسی، نوع سیال و مطالعه ژئوفیزیکی آن دارد. هدف اصلی این مقاله تخمین سرعت موج برشی با استفاده از روش رگرسیون چندگانه و نیز تکنیک شبکه های عصبی مصنوعی و مقایسه نتایج آنها می باشد. شبکه های عصبی قادر به ساخت مدلی هستند که بتوانند Vs را محاسبه نماید و این در مقایسه با رگرسیون چندگانه به رگرسیون دینامیک مروف است. در این مطالعه جهت تخمین سرعت موج برشی از چاهی از میدان مورد مطالعه استفاده شد که هم دارای داده های نمودارهای چاه پیمانی و هم دارای داده های سرعت موج برشی از سوند دایپل DSSI بود. داده های پتروفیزیکی این چاه پس از پردازش و انتخاب داده های مناسب به سه مجموعه آموزشی، اعتبار سنجی و آزمایشی تقسیم شدند و به عنوان ورودی در شبکه عصبی مورد استفاده قرار گرفتند. همچنین برای تخمین سرعت موج برشی (Vs) با استفاده از رگرسیون چندگانه، از همان تعداد اطلاعاتی که برای سه مجموعه آموزشی اعتبار سنجی و آزمون شبک عصبی در نظر گرفته شده بود و عنوان ورودی های رگرسیون استفاده شد.

کلیدواژه ها

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.