تاثیر فرهنگ سازمانی بر فرسودگی شغلی کارکنان مورد مطالعه: اداره کل بنادر و دریانوردی استان مازندران

  • سال انتشار: 1394
  • محل انتشار: چهارمین همایش ملی علوم مدیریت نوین
  • کد COI اختصاصی: CMMS04_056
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1218
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

داود کیاکجوری

عضو هیات علمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد چالوس

عبداله رضوی

دانشجوی دوره کارشناسی ارشد مدیریت دولتی، اداره کل بنادر و دریانوردی استان مازندران

طالب اقبالی

دانشجوی دوره کارشناسی ارشد مدیریت دولتی، اداره کل بنادر و دریانوردی استان مازندران

چکیده

هدف از مقاله حاضر بررسی میزان تاثیر فرهنگ سازمانی و مولفههای آن بر فرسودگی شغلی کارکنان اداره کل بنادر ودریانوردی استان مازندران بود. این پژوهش از لحاظ هدف، کاربردی و بر اساس ماهیت و روش از نوع همبستگی میباشد.جامعه آماری این تحقیق کارکنان رسمی و پیمانی با حداقل تحصیلات لیسانس و به تعداد 131 نفر بوده که بر اساس جدول مورگان تعداد 101 نفر به عنوان نمونه، به روش تصافی ساده انتخاب شدند. ابزار پژوهش شامل دو پرسشنامه فرهنگسازمانی شاین و فرسودگی شغلی مزلاج میباشد. روایی پرسشنامهها توسط خبرگان و پایایی پرسشنامه بر اساس تحلیل توسط نرم افزارSPSS v 21.0مورد تایید قرار گرفت. نتایج تجزیه و تحلیل دادههای آماری پژوهش نشان داد که رابطه معکوس و معنیداری بین فرهنگ سازمانی، سازگاری بیرونی، انسجام درونی و فرسودگی شغلی وجود دارد. ضمن اینکه بر اساس نتایج مدل رگرسوینی حاصل تجزیه و تحلیل دادههای آماری دریافتیم که از بین مولفههای مدل شاین سازگاری بیرونی بر کاهش فرسودگی شغلی کارکنان این اداره کل تاثیرگذار میباشند. همچنین نتایج نشان داد که تفاوت معنیداریدرخصوص گروههای تحصیلی کارکنان و فرسودگی شغلی وجود ندارد. از این رو میتوان اذعان داشت که توجه ویژهمدیران جهت توسعه و ارتقای فرهنگ سازمانی در کاهش فرسودگی شغلی و ناهنجاریهای سازمانی موثر خواهد بود. در پایان نیز مبتنی بر نتایج پژوهش نسبت به ارائه راهکارهای علمی جهت وضعیت موجود اقدام شد

کلیدواژه ها

فرهنگ سازمانی، فرسودگی شغلی، شاین، مزلاج، مازندران، نوشهر

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.