شبکه های اجتماعی مجازی تلفن همراه و اخلال در نظم اجتماعی و سبک زندگی شهروندان ایرانی؛ مطالعه موردی واتس آپ و وایبر

  • سال انتشار: 1394
  • محل انتشار: همایش ملی سبک زندگی،نظم و امنیت
  • کد COI اختصاصی: LSOS01_087
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 905
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مسعود مطلبی

عضو هیات علمی و استادیار گروه علوم سیاسی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد آزادشهر، آزادشهر ، ایران

رحمت اله امیراحمدی

عضوهیات علمی گروه جامعه شناسی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد آزادشهر، آزادشهر ،ایران

چکیده

تحقیق حاضر تلاش دارد با بهره گیری از روش توصیفی - تحلیلی به بررسی نقش و تاثیرات شبکه های اجتماعی مجازی تلفن همراه بخصوص واتس آپ و وایبر در نظم اجتماعی و سبک زندگی شهروندان ایرانی بپردازد. فرضیه تحقیق حاضر بر این نکته تاکید دارد تا زمانیکه سواد رسانه ای در حوزه ارتباطاتی جامعه ایرانی نهادینه نشود تاثیرات منفی شبکه های اجتماعی مجازی بیش از تاثیرات مثبت آن خواهد بود. نتایج تحقیق حاضر نشان می دهد به رغم محاسن و اثرات مثبت شبکه های اجتماعی تلفن همراه در تسهیل ارتباطات و زندگی افراد به علت فقدان یا ضعف سواد رسانه ای اکثر شهروندان ایرانی، نرم افزارهای اتصال به شبکه های اجتماعی روی گوشی های موبایل و سیستم های رایانه از جمله فیس بوک، واتس آپ ، بی تالک، وایبر، لاین، اینستاگرام، تانگوو و دارای پیامدهای منفی و به نوعی اخلاگر در نظم و زیست اجتماعی جامعه ایرانی بوده است. به عبارتی شفاف تر تضاد با ارزش ها و باورها، افزایش تعارضات ساختاری و دوگانگی هویت، ایدئولوژی های متضاد و بروز شکاف فرهنگی،ترویج بی بندوباری و اختلال در زندگی خانوادگی، بهره برداری تبلیغاتی و انتشار اخبار غیرواقعی تحریف شده، تضعیف پیوندهای سنتی از طریق تقویت و تبلیغ ارزش های بیگانه، اختلال در روند و وحدت ملی از طریق ایجاد اختلاف و شکاف میان قومیتها به دلیل ملی گرایی افراطی (مثل جدایی قومیت ها ترک ها، کردها مبنی بر اینکه استقلال جدا بخواهند) نتایجی بوده اند که زمینه ساز اخلال در نظم، زیست و زندگی اجتماعی ایرانیان شده است.

کلیدواژه ها

شبکه های اجتماعی، تلفن همراه، نظم و زیست اجتماعی، سبک زندکی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.