نقشه پراکنش براساس تراکم علف های هرز مزارع گوجه فرنگی منطقه هشتبندی شهرستان میناب با استفاده از سامانه اطلاعات جغرافیایی( GIS )
محل انتشار: اولین همایش ملی ایده های نوین در کشاورزی پایدار
سال انتشار: 1393
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 793
فایل این مقاله در 14 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
IDEHNOWIN01_067
تاریخ نمایه سازی: 30 آبان 1394
چکیده مقاله:
سامانه اطلاعات جغرافیایی( GIS ) به عنوان یک ابزار قدرتمند میتواند اطلاعات جامع و کاملی را در اختیار محققان علف های هرز قرار دهد. تهیه نقشه پراکنش علف های هرز به عنوان اساسی ترین اقدام در مدیریت تلفیقی کنترل علف های هرز محسوب می شود. تحقیق از مزارع گوجه فرنگی در سال زراعی 1392 در منطقه هشتبندی شهرستان میناب صورت گرفت و با شمارش علف های هرز به تفکیک جنس و گونه در هر مزرعه در نقاط نمونه برداری، تراکم، درصد تراکم نسبی پهن برگ ها و باریک برگها محاسبه شد. در هر مزرعه طول و عرض جغرافیایی توسط دستگاه موقعیت یاب جهانی( GPS ) ثبت شد. با استفاده از این اطلاعات نمودارهای مربوطه و نقشه پراکنش گونه های علف هرز در مزارع مختلف منطقه در محیط GIS تولید گردید. نتایج نشان داد که در مزارع گوجه فرنگی منطقه هشتبندی 18 گونه علف هرز غالب وجود دارد. مهمترین علف های پهن برگ شامل: سلمه تره، تاجریزی سیاه، پنیرک، خرفه، تاج خروس، علف شور، یونجه باغی، خردل وحشی، سیروحشی، بارهنگ، گل قاصد و مهمترین علف های هرز باریک برگ شامل: دم روباهی، اویارسلام، مرغ، پوا و بروموس بود.
کلیدواژه ها:
نویسندگان
نرجس دهقانی سلطانی
دانشجوی کارشناسی ارشد دانشگاه آزاد اسلامی واحد فسا
محمد رحیم اوجی
استادیار دانشگاه آزاد اسلامی واحد فسا
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :