ضرورت، مبانی ومفهوم شناسی شهرهوشمند smart city

  • سال انتشار: 1394
  • محل انتشار: اولین همایش علمی پژوهشی افق های نوین در علوم جغرافیا و برنامه ریزی، معماری و شهرسازی ایران
  • کد COI اختصاصی: NICONF01_062
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1402
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

علی خاکساری

دانشیار دانشکده علوم اجتماعی دانشگاه علامه طباطبایی تهران

قاسم فیضی

دانشجوی کارشناسی ارشد برنامه ریزی شهری دانشگاه علامه طباطبایی تهران

گلشن همتی

دانشجوی کارشناسی ارشد برنامه ریزی شهری دانشگاه علامه طباطبایی تهران

چکیده

در قرن اخیر رشد روز افزون شهرنشینی ومشکلات ناشی از آن همچنین صنعت ومدرنیزاسیون پیامدهایی در زندگی شهری به همراه داشته است؛ با توجه به اینکه این سرمایه های فکری معاصر برای رقابت شهرها با یکدیگر یک عامل تعیین کننده به حساب می آید؛ تئوری شهرهوشمند smart city به تدریج به عنوان یک مفهوم مهم ویک ابزار راهبردی در روند ضرورت های مدرن شهری و شهرسازی نوین مطرح شده است. مفهوم شهرهوشمند برساختار، سامانه و هویت آبادی هایی دلالت دارد که فناوری ارتباطات از دور به آنها حیات می بخشد؛ دراین مجتمع های زیستی ارتباطات وفعالیت های متداول حقیقی و واقعی عمدتا مجازی می شوند. شهرهوشمند برخاسته ازتوجه به تکنولوژی های ارتباطی و اطلاع رسان است که توجهی خاص به سرمایه های زیست محیطی و اجتماعی دارند. شهرهوشمند ما را از دنیای یک بعدی وسنتی امروز به دنیای دو بعدی سوق می دهد که دستاورد فناوری های نوین وارتباطات دنیای اینترنتی است. مقاله حاضرشناخت وتبیین مفهوم شهرهوشمند به عنوان یکی ازدستاوردهای رویکرد نوشهرسازی درعرصه های برنامه ریزی وطراحی شهری ونیز بررسی ضرورت واهمیت انطباق شهرهای قرن 12 را با تغییرات به شکل هوشمند مدنظر خواهد داشت.

کلیدواژه ها

شهرهوشمند ، نوشهرسازی ، شهرمجازی ، فناوری های نوین ، فناوری اطلاعات وارتباطات ICT

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.