بهینه سازی عملیات مونتاژ لاستیک با استفاده از مداخله ارگونومیک در شرکت پارس خودرو
محل انتشار: نخستین کنفرانس بینالمللی ارگونومی ایران
سال انتشار: 1387
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 2,188
فایل این مقاله در 6 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
IRANERGO01_034
تاریخ نمایه سازی: 28 مهر 1386
چکیده مقاله:
شکایات پرسنل و مراجعات متعدد پرسنل به مرکز فوریتهای پزشکی و نیز درخواسته ای متعدد مبنی بر تعویض شغل مونتاژ لاستیک ما را بر آن داشت تا به بررسی دقیق پیرامون وضعیت ارگونومیکی این شغل بپردازیم . یافته های اولیه نشان دهنده این موضوع است که در این ایستگاه در هر شیفت کاری دو اپراتور در دوطرف خودرو به انجام عملیات مونتاژ می پردازند که هر نفر در هر شیفت کاری وظیفه نصب حدود 500 لاستیک ( هر نفر دو لاستیک برای 250 خودرو ) را بر عهده دارد .
این مطالعه به صورت مقطعی – تحلیلی و مشاهده ای انجام شد . ارزیابی شامل TASK ANALYSIS ، اندازه گیری صدا و ارتعاش، انجام PLIBEL و ارزیابی نهایی به روش QEC می باشد . نتایج حاصل از ارزیابی های بدست آمده نشان داد امتیاز مواجهه در کل بدن طبق روش QEC برابر 124 می باشد . بدین ترتیب طبق شرح روش امتیاز نهایی QEC برابر با %70 خواهد بود . این بدان معنا است که انجام اقدامات اصلاحی و حذف یا کاهش ریسک فاکتورها می بایست بی درنگ انج ام شوند . همچنین مطالعه بیشتر شرایط کاری ضروری است .
با بررسی دقیق و مطالعه صنایع مشابه پیشنهاداتی جهت کاهش استرس های اسکلتی عضلانی ارائه گردید که از آن جمله استفاده از سیستم های مکانیزه نصب پیچ های لاستیک می باشد . در این راستا از دستگاه مکانیزه بستن پیچ اس تفاده گردید که این دستگاه پس از خریداری در قسمت نصب گردید و آموزش های لازم جهت چگونگی کار با آن به پرسنل داده شد . پس از ارزیابی مجدد ایستگاه کاری بعد از مداخله ارگونومی و مقایسه نتایج حاصل از ارزیابی به روش QEC قبل و بعد از مداخله ارگونومیک حاکی از کارا بودن اجرای سیستم مکانیزه جهت کاهش عوارض در قسمتهایی همچون شانه، بازو و گردن و نیز ریسک فاکتورهای ارتعاش و سرعت انجام کار می باشد . جهت کاهش امتیاز کمر نیز استفاده از پالتهای مخصوص با قابلیت تنظیم ارتفاع و یا بالانسر جهت حمل لاستیک پیشنهاد شد که اجرای آنها در دستور کار قرار گرفت .
کلیدواژه ها:
نویسندگان
قاسم طوری
کارشناس ایمنی و بهداشت حرفه ای شرکت پارس خودرو
امین کاظمی
کارشناس ایمنی و بهداشت حرفه ای شرکت پارس خودرو