حفاظت و ایمنی کتابخانه کودکان و نوجوانان
محل انتشار: همایش ملی ایمنی در کتابخانه ها
سال انتشار: 1394
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 1,681
فایل این مقاله در 10 صفحه با فرمت PDF و WORD قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
این مقاله در بخشهای موضوعی زیر دسته بندی شده است:
- کتابداری و اطلاعرسانی > کتابخانه
- کتابداری و اطلاعرسانی > ایمنی کتابخانه
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
LIBSECURITY01_005
تاریخ نمایه سازی: 22 مهر 1394
چکیده مقاله:
مقدمه :فضاهای کتابخانه ای یکی از نخستین محیط های هستند که به ما اطمینان می دهند که کودکان پس از رشد به کاربران همیشگی کتابخانه تبدیل خواهند شد . کتابخانه های موفق مکانهایی امن برای پذیرش افراد با تواناییهای فیزیکی و ذهنی متفاوت اند. در طراحی یک کتابخانه ایمن ، باید اصول دسترسی، نور پردازی و تابلو های راهنما برای شرایط اظطراری رعایت شده باشد. روش شناسی: روش تحقیق کاربردی نوع مطالعه میدانی – کتابخانه ای است . در این تحقیق کتابخانه های کودکان و نوجولنان وابسته به کانون پرورش فکر کودکان و نوجوانان مورد مطالعه و مشاهده قرار گرفته است . یافته ها: از مسائل مهم در طراحی یک کتابخانه هم مسائل داخلی و هم مسائل خارجی حائز اهمیت است و در این مطالعه مسائل داخلی از جمله سقف و ارتفاع کتابخانه ، نور ،درب های کتابخانه ، پنجره کتابخانه ، ورودی کتابخانه وراه پله و غیره مورد بررسی قرار گرفته شده است . یافته ها: نگاه ویژه به کودکان و برنامه ریزی هدفمند برای این گروه از کاربران ، افق جدیدی در خدمات کتابخانه ای گشوده است .اهداف کاربردی و آرمانی که برای این کتابخانه ها وجود دارد هزینه های آن را توجیه می کند و علاوه بر بردتبلیغاتی تاثیر گذار این کار در روند ترویج فرهنگ کتابخوانی و اهمیت تربیت کودکان و نوجوانان ، دستاورد های علمی و فرهنگی قابل توجهی نیز دارد.
کلیدواژه ها:
ایمنی در کتابخانه ، حفاظت در کتابخانه ، کتابخانه کودکان و نوجوانان ، کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان ، طراحی در کتابخانه
نویسندگان
سعید غفاری
عضو هیات علمی دانشگاه پیام نور
فاطمه سادات نبی یان
کارشناسی ارشد
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :