بررسی آزمایشگاهی رابطه نشت_فشار در لوله های پلی اتیلن

  • سال انتشار: 1394
  • محل انتشار: کنفرانس بین المللی دستاوردهای نوین در مهندسی عمران، معماری، محیط زیست و مدیریت شهری
  • کد COI اختصاصی: CAECONF01_045
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1036
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

سید احمدرضا شاهنگیان

دانشجوی کارشناسی ارشد مهندسی عمران آب و فاضلاب پردیس دانشکده های فنی دانشگاه تهران

مسعود تابش

استاد دانشکده مهندسی عمران و عضو قطب علمی مهندسی و مدیریت زیر ساخت های عمرانی پردیس دانشکده های فنی دانشگاه تهران

چکیده

مسئله نشت از شبکههای توزیع آب شهری، یک نگرانی اصلی و رو به رشد به دلیل افزایش تقاضا و صرف هزینه در مدیریت منابع آب محسوب میشود. بررسیهای انجامشده نشان میدهد که سالانه حدود 23 میلیارد مترمکعب آب با ارزشی حدود 18 میلیارد دلار، از سیستمهای توزیع آب سراسر جهان از طریق نشت هدر میرود. عوامل بسیاری در ایجاد و گسترش نشت از این شبکهها نقش دارند که از این بین، وابستگی بین مقدار نشت و فشار در این سامانهها امر شناختهشدهای میباشد و شاید فشار بالاترین و فوریترین اثر را بر روی نشت داشته باشد. با توجه به اینکه تحقیقات در این زمینه نسبتاً اندک و پراکنده بوده، ابهاماتی با مرور پیشینه تحقیقات به وجود آمد که در این مقاله ضمن بیان این ابهامات، بر روی آنها بحث شده است. هدف اصلی از ارائه این مقاله بیان و پاسخگویی به برخی از این ابهامات همراه با بررسی نتایج آزمایشگاهی رابطه نشت- فشار بر روی لوله پلیاتیلن است. آزمایشات بر روی ست آزمایشگاهی ساختهشده در دانشکده فنی دانشگاه تهران با ایجاد نشت مصنوعی بر روی لوله پلیاتیلن انجام شده است. نتایج حاصل نشان میدهد توان نشت برای لولههایی با رفتار الاستیک، مثل لولههای پلیاتیلن، بیشتر از 0/5 است که این افزایش احتمالاً به دلیل رفتار الاستیک لوله و افزایش سطح مقطع نشت در فشارهای بالا میباشد.

کلیدواژه ها

تغییر سطح مقطع نشت، رابطه نشت- فشار، بررسی آزمایشگاهی، شبکههای توزیع آب شهری

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.