سیویلیکا را در شبکه های اجتماعی دنبال نمایید.

بررسی ارتباط موضوعی حضرت علی(ع) و خوشنویسی در هنر اسلامی

سال انتشار: 1394
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 935

فایل این مقاله در 8 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد

این مقاله در بخشهای موضوعی زیر دسته بندی شده است:

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

ICESAL01_027

تاریخ نمایه سازی: 22 مهر 1394

چکیده مقاله بررسی ارتباط موضوعی حضرت علی(ع) و خوشنویسی در هنر اسلامی

با بررسی رشد و گسترش ارتباطات در جوامع بشری، می توان خط و نگارشتن را از اصلی ترین ضروریات انتقال اطلاعات و مفاهیم در تمدن ها دانست. با ظهور اسلام و نظر به اینکه معجزه در این دین کتاب الهی است، صحه گذاری بر اهمیت آن درجوامع اسلامی ضروری می نماید. به همین مناسبت زیبا نویسی خط(خوشنویسی) از اهمیت ویژه ای برخوردار است؛ می توان اینگونه برآورد کرد که زیبا نوشتن معجزه دین، علاوه بر انتقال مفاهیم، ارزش معنوی قابل توجه ای برای هنرمند دارد . ارزشی که برای خوش نوشتن کلام خدا در اسلام پدید آمد نتیجه توجه و توصیه پیامبر(ص) و علی(ع)(جانشین ایشان)برای گسترش واعتلای هنر خوشنویسی در جهان اسلام می باشد. بر این اساس می توان پی به جایگاه خوش نوشتن و خوشنویسی در فرهنگ، هنر اسلامی برد. نیز از این منظر که حضرت علی(ع)را مقتدای عارفان شیعی می دانند و همچنین عنوان اولین خوشنویس اسلام را به ایشان نسبت می دهند، می توان فرضیه ای تحت عنوان نقش و رابط حضرت علی به عنوان اولین پیشوا در حوزهعرفان و اولین خوش نویس در هنر خوشنویسی شیعی مطرح نمود. از همین رو نقش ایشان در بررسی تکوین خوشنویسی اسلامی ضروری می نماید؛ که با پیگیری جایگاه ایشان در مباحث عرفانی، به تبیین و ثأثیر وجود ایشان در خوشنویسی(خصوصاٌدر هنر خوشنویسی شیعی که حوزه آن در هنرهای دیگر از جمله هنرهایی نظیر کتاب آرایی و کاشیکاری و ... گسترش دارد، همچنین تأثیر وجود ایشان در عملکرد هنرمندان برای تعالی هنر خوشنویسی و بیان عرفان ناب اسلامی از طریق خوش نوشتن) پرداخته می شود. از همین رو برآنیم تا با پژوهشی که گردآوری مطالب آن به روش کتابخانه ای صورت گرفته، با شیوه توصیفی- تحلیلی و روش تطبیقی به بررسی و تبیین این دیدگاه بپردازیم که حضرت علی(ع)(با توجه به نقش عرفانی ایشان)به عنوان راهگشای هنر خوشنویسی شیعی در دوران های بعدی هنر اسلامی است.

کلیدواژه های بررسی ارتباط موضوعی حضرت علی(ع) و خوشنویسی در هنر اسلامی:

نویسندگان مقاله بررسی ارتباط موضوعی حضرت علی(ع) و خوشنویسی در هنر اسلامی

محبوبه طاهری

کارشناسی ارشد ارتباط تصویری، مدرس آموزش عالی امین فولادشهراصفهان.

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :
_ افروند، قدیر(1381)، مصاحف منسوب به حضرت علی(ع)، گلستان قرآن، ...
_ پوپ، آرتور اوپهام(1375)، خوشنویسی و کتیبه نویسی، ترجمه محمد ...
_ راهجیر، علی(1386)، غلامرضا اصفهانی، خط خوش فارسی(مجموعه مقالات)، وزارت ...
رکنی، محمد مهدی(1363)، نامه هدایت(مقدمه ای بر آشنایی با قرآن)، ...
_ سجادی، سیدجعفر(1362)، اصطلاحات عرفانی، کتابخانه طهوری، تهران، چاپ سوم. ...
_ شایسته فر، مهناز(1381) بررسی محتوایی کتیبه‌های مذهبی دوران تیموریان ...
_ شیبی، کامل مصطفی(1359)، تشیع و تصوف، ترجمه علیرضا ذکاوتی ...
_ لینگز، مارتین(1377)، هنر خط و تذهیب قرآنی، ترجمه مهرداد ...
- Y. H. Safadi, (1978), Calligraphy, Tahmes and Hudson, London. ...
- M.H. Halimi, (2011), Esthetique de la Calligraphie dans la ...
نمایش کامل مراجع

مقاله فارسی "بررسی ارتباط موضوعی حضرت علی(ع) و خوشنویسی در هنر اسلامی" توسط محبوبه طاهری، کارشناسی ارشد ارتباط تصویری، مدرس آموزش عالی امین فولادشهراصفهان. نوشته شده و در سال 1394 پس از تایید کمیته علمی کنفرانس بین المللی علوم مهندسی، هنر و حقوق پذیرفته شده است. کلمات کلیدی استفاده شده در این مقاله عرفان اسلامی، خوشنویسی شیعی، علی(ع) هستند. این مقاله در تاریخ 22 مهر 1394 توسط سیویلیکا نمایه سازی و منتشر شده است و تاکنون 935 بار صفحه این مقاله مشاهده شده است. در چکیده این مقاله اشاره شده است که با بررسی رشد و گسترش ارتباطات در جوامع بشری، می توان خط و نگارشتن را از اصلی ترین ضروریات انتقال اطلاعات و مفاهیم در تمدن ها دانست. با ظهور اسلام و نظر به اینکه معجزه در این دین کتاب الهی است، صحه گذاری بر اهمیت آن درجوامع اسلامی ضروری می نماید. به همین مناسبت زیبا نویسی خط(خوشنویسی) از اهمیت ویژه ... . این مقاله در دسته بندی موضوعی خوشنویسی طبقه بندی شده است. برای دانلود فایل کامل مقاله بررسی ارتباط موضوعی حضرت علی(ع) و خوشنویسی در هنر اسلامی با 8 صفحه به فرمت PDF، میتوانید از طریق بخش "دانلود فایل کامل" اقدام نمایید.