روش شناسی تلفیق فناوری در برنامه درسی تربیت معلم

سال انتشار: 1392
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 733

متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

BIRJAND01_435

تاریخ نمایه سازی: 22 مهر 1394

چکیده مقاله:

درعصرحاضر، فناوری ارتباط تنگاتنگی باتوسعه حرفه ای معلم پیداکرده ویکی ازضروریات حرفه معلمی شده است. معلم عصرفناوری درصورت عدم آشنایی بافناوری وکاربردآن درآموزش ازپیشروی درمسیرترقی، بازخواهدماند وقادر نخواهد بوددانش آموزان رابرای زندگی دریک جامعه فناورانه آماده سازد. براین اساس ازهمان دوره تربیت معلم، لازم است دانشجو معلمان بافناوری وکاربردهای آن درآموزش آشناشوند. ازاین رومقاله حاضردرصدد است به این سوال پاسخ دهد که ضرورت تلفیق فناوری دربرنامه درسی تربیت معلم چیست وچگونه می توان فناوری رادربرنامه درسی تربیت معلم تلفیق نمود؟ضرورت تلفیق فناوری دربرنامه درسی تربیت معلم امروزه مهارت استفاده ازفناوری اطلاعات وارتباطات ازجمله مهارتای موردنیاز معلمان درعصراطلاعات است (آرلوس، 2011) به نقل از سراجی و عطاران، 1390:281).این فناوری قابلیت های دارند که به تسهیل فرآیند یاددهی ویادگیری کمک می کنند و امکانات زیادی را دردسترس معلمان قرارمی دهند. چرچیل (2009) معتقداست که فاوا(فناوری اطلاعات و ارتباطات) بعدجدیدی درتدریس ایجادمی کند ومعلمان راقادرمی سازد کارهایی که انجام دهند که در کلاس های درسی سنتی، امکان انجام آن ها فراهم نیست. گیبسون وجاناسن (به نقل از گالسن و کوبت، 2006) نیزمعتقدند ابزارهای شناختی رایانه محور، قابلیت بالایی برای پرورش یادگیری معناداربه کمک تئوری یادگیری ساخت گرایانه دارند. به عقیده هریس، میشراوکوهلر( 2009) معلمان نه تنها لازم است ابزارهای جدیدفاوا رادرتدریس خود به کاربرند، بلکه باید هنگام استفاده ی ازفاوا به آنچه که تدریس می شودو نحوه تدریس نیز توجه ویژه ای داشته باشد. ازآنجاکه گرایش های معلمان در ابتدای دوره تربیت معلم می تواند به طورمثبتی شکل گیری ، پس لازم است ازطریق روش های موثربه کارگیری فاوای درموقعیت های مختلف راتمرین کنند( لیم وهمکاران ، 2010) به نقل از چای، کووتسای، 2010) به طورکلی تلفیق فاوای دربرنامه درسی تربیت معلم ، این امکان راایجادمی کندکه داشنجومعلمان، روش های درست استفاده ی ازفاوا دربرنامه درسی رابیاموزند.

کلیدواژه ها:

تلفیق فناوری ، برنامه ی درسی تربیت معلم محتوایی ، دانش پداگوژیکی دانش فناورانه

نویسندگان

زهره کرمی

دانشجوی دکتری برنامه ریزی درسی ومدرس دانشگاه فرهنگیان

فرهادی سراجی

استاد یار دانشگاه بوعلی سینا همدان

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :
  • سراجی، فرهاد.، و عطاران، محمد. (1390). یادگیری الکترونیکی: مبانی، طراحی، ...
  • Baylor, A. L & Ritchie, D. (2002). What factors facilitate ...
  • Chai, C. S., Koh, J. H. L, and Tsai, C.-C. ...
  • Churchill, D. (2009). Educational applications of Web 2.): Using blogs ...
  • Gilsecen, S & Kubat, A. (2006) .Teaching ICT to teacher ...
  • Harris, J., Mishra, P & Koehler, M. (2009). Teachers' technological ...
  • Koehler, M. J & Mishra, P. (2005). What happens when ...
  • Koehler, M & Mishra, P. (2009). What is technological pedagogical ...
  • Mishra, P & Koehler, M. (2006). Technological Pedagogical Content Knowledge: ...
  • Shulman, L. S. (1987). Knowledge and teaching: Foundations of the ...
  • Zhao, Y., Tan, H. S & Mishra, P. (2001). Teaching ...
  • نمایش کامل مراجع