ارایه ی مدل جدید ارزشیابی در مدارس متوسطه با رویکرد تعدیل مخاطرات آزمون های پایانی وبررسی مبانی فلسفی ومقایسه ویژگیهای نظری ارزشیابی تجمعی پایانی وارزشیابی مستمر

سال انتشار: 1392
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 895

متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

BIRJAND01_297

تاریخ نمایه سازی: 22 مهر 1394

چکیده مقاله:

نظام ارزشیابی تحصیلی موجود درکشورمابه طوررسمی سابقه ای حدود80 سال دارد که مبانی نظری آن براساس روان سنجی کلاسیک ورفتارگرایی شکل گرفته است. باظهورنگاه های روانشناختی جدیددرحوزه آموزش درجهان، ارزشیبای مستمرهمه درایران درسال 1377 توسط شورای عالی آموزش وپرورش تحت عنوان آیین نامه امتحانات ونوبته به تصویب رسیدو البته باروندی شتاب زده به اجرادرآمد. درحقیقت این ارزشیابی جدید بانگاه سنتی تعبیرو تفسیر شده واستهاله مفهومی پیداکرده وجای خود را به آزمون های مکرردرطول سال تحصیلی داده است. بحث ارزشیابی ازآن رودارای اهمیت ویژه است که چون ارزشیابی بخش جدایی ناپذیر فرآیند آموزش است لذااصلاح وبهبود فرآیند یاددهی یادگیری مستلزم بهبودی کیفیت ارزشیابی است( کیامنش، 1386) درادبیات رایج تربیتی ودربین مردم تصورشده است که ارزشیابی یعنی امتحان درحالی که این تصورغلط است ودارای مغالطه ای است که درآن کل(ارزشیابی )برابرجزء (ابزار یعنی امتحان ) درنظرگرفته است (حسنی، 1388) .گویی این دیدگاه به صورت یک ایدئولوژی عملیاتی درنظام ارزشیابی آموزش و پرورش مادرآمده است ( مهرمحمدی ، 1382).

نویسندگان

محمد حسین اشتری لرکی

دانشجوی مقطع دکتری دانشگاه علامه طباطبائی

منا الماسی

دانشجوی مقطع کارشناسی ارشد دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران مرکز

منا الماسی

کارشناس پژوهشگری علوم اجتماعی دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران مرکز

رهام رضائیان

مصوبه هفتصد وسیزدهمین جلسه شورای عالی آموزش وپرورش به تاریخ ۱۳۸۳/۷/۲۱ با موضوع اصول حاکم برارزشیابی پیشرفت تحصیلی

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :
  • دفتر همکاری حوزه _ دانشگاه (1372). فلسفه تعلیم و تربیت، ...
  • سیف، علی اکبر (1382). مفهوم سنجش و تاثیر آن بر ...
  • مهرمحمدی، محمود (1382). نظام ارزشیابی از آموخته‌های دانش‌آموزان یا ایدئولوژی ...
  • ولف، ر، (بی‌تا). ارزشیابی آموزشی (مبانی سنجش توانایی و بررسی ...
  • Brown, J. D. (1989). Languagepro gram evaluation: a synthesis of ...
  • نمایش کامل مراجع