بررسی نقش شاخص های مربوط به معلم در عملکرد تحصیلی ریاضی دانش آموزان سوم راهنمایی براساس چارچوب مطالعات تیمز(Timss)
سال انتشار: 1392
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 1,785
متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
BIRJAND01_045
تاریخ نمایه سازی: 22 مهر 1394
چکیده مقاله:
امروزه فرایند جهانی شدن راه را به سوی جامعه ای دانش مدار می گشاید که در آن دانش محور توسعه هر جامعه ای خواهد بود دانش پژوه (1385) موفقیت هر نظام آموزشی را در حد تعیین کننده ای در گرومهارت های حرفه ای معلم می داند از این رو می توان گفت : معلم مهم ترین عنصر نظام آموزشی در فرایند یاددهی یادگیری ومعمار اصلی نظام آموزشی است در همین رابطه از دیدگاه باقری (1380) معلم آخرین حلقه در فرایند عملی سازی نظریه های تربیتی وواسطه نظام آموزش وپرورش و دانش آموزان است وکسی است که برای جهت دهی به تجارب آموزشی دانش آموزان رسما مامور گردیده است لذابه علت نقش بنیادی دروس ریاضی وعلوم در ایجاد انگیزه ورغبت نسبت به مباحث علمی وعلم آموزی در سال های اولیه آموزش ویادگیری و نیز نقش این دروس در پیشرفت های گوناگون علمی وفن آوری در جهان معاصر توجه به فرایند آموزش این دروس حائز اهمیت می باشد. همین مساله باعث گردیده که کشورهای مختلف جهان در مراکز ارزشیابی ملی پیشرفت تحصیلی خود به ارزشیابی دروس ریاضی وعلوم بپردازند به ویژه در سطح بین المللی نیز انجمن بین المللی ارزشیابی پیشرفت تحصیلی ریاضیات وعلوم به انجام مطالعات تطبیقی (آزمون تیمز TIMSS) دراین دو درس توجه ویژه مبذول داشته اند لذا به دلیل توجه ویژه پژوهشگاه تعلیم وتربیت ایران براین مطالعات دراین پژوهش نقش آفرینی معلم را براساس چارچوب پرسشنامه دبیر ریاضی TIMSS2007 که شامل سه شاخص : 1) آمادگی ونحوه ی تدریس معلم 2) استفاده از وسایل کمک آموزشی 3) پیشینه علمی معلم بوده است مورد بررسی قرار داده ایم .
کلیدواژه ها:
نویسندگان
منوچهر سلطان زاده بالی
دبیر آموزش وپرورش
خاطره موسوی
آموزگار ابتدایی وکارشناس امور تربیتی
فوزیه عمو احمدی
دبیر آموزش وپرورش وکارشناس مطالعات اجتماعی
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :