ارزیابی عملکرد و رتبه بندی سازمان ها با رویکرد چابکی سازمانی با استفاده از تحلیل پوششی داده ها - مورد مطالعه: واحدهای سازمانی شرکت داراکار

سال انتشار: 1394
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 1,280

متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

AIHE09_147

تاریخ نمایه سازی: 22 مهر 1394

چکیده مقاله:

در دنیای امروز سازمان ها نیازمند نظام ارزیابی عملکرد هستند تا از این طریق کارایی سازمان خود را سنجیده و برای آینده برنامه ریزی کنند. بنابراین نیازمند روش هایی هستند که بر خلاف روش های سنتی ابعاد مختلف سازمان را مدنظر قرار دهند. به همین دلیل در سال های اخیر روش های مختلفی جهت ارزیابی عملکرد معرفی شده اند که قادرند ابعاد دیگر سازمان علاوه بر بعد مالی را مورد توجه قرار دهند. در شرایط متغیر امروزه، سازمان ها برای حفظ توان رقابتی ناچارند خود را با شرایط متلاطم و متحول محیطی وفق دهند و به دنبال پارادایم چابکی سازمان برای پاسخ گویی به این تغییرات باشند. در همین راستا هدف از این پژوهش ارزیابی عملکرد واحدهای سازمان داراکار با رویکرد چابکی سازمان با استفاده از ابزار تحلیل پوششی داده ها می باشد و از این طریق می توان شاخص های مؤثر در عملکرد این واحدها را شناسایی نمود. روش پیشنهادی بر روی واحدهای مختلف سازمان داراکار که زمینه کاری آن تولید لوله و اتصالات سخت PVC و انواع شیلنگ های باغبانی و صنعتی می باشد اجرا شد. نتایج نشان داد که واحدهای کنترل کیفیت، تولید، انبار، ایمنی و بهداشت، حسابداری، انفورماتیک، مدیریت، مسئول دفتر و منابع انسانی بهترین عملکرد را در میان واحدهای این سازمان دارند و نیز در میان شاخص های محرک های چابکی شاخص تغییر در فناوری بیشترین تأثیر را در عملکرد واحدهای سازمان داراکار دارا می باشد.

کلیدواژه ها:

چابکی سازمانی ، تحلیل پوششی داده ها ، ارزیابی عملکرد

نویسندگان

سحرناز فرقدانی چهارسوقی

گروه مهندسی صنایع ، واحد نجف آباد، دانشگاه آزاد اسلامی نجف آباد، ایران

هادی شیرویه زاده

عضو هیات علمی، گروه مهندسی صنایع، واحد نجف آباد، دانشگاه آزاد اسلامی نجف آباد، ایران

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :
  • جعفرنژاد، احمد و شهائی، بهنام. مقدمه ای بر چابکی سازمانی ...
  • حسنوی، رضا و رمضان، مجید. سرمایه فکری سازمان، چاپ اول، ...
  • شجاعی، عبدالناصر؛ بیگی، تورج و نظری پور، محمد. شناسایی تعاملات ...
  • طرس، محمد حسن _ بیگی، تورج. الگوهای اندازه گیری سرمایه ...
  • قلیچ لی، بهروز؛ هجاری، ضیاءالدین؛ رحمان پور، لقمان؛ حبیب پور، ...
  • Makui. A., Alinezhad. A., Kiani Mavi. R., Zohrehbandia. M. A ...
  • Marr. B., Giovanni. S. Measuring and Managing Intellectual Capital and ...
  • نمایش کامل مراجع