بررسی رابطه بین فرهنگ سازمانی و بکارگیری فناوری اطلاعات در سازمان منطقه آزاد چابهار

  • سال انتشار: 1394
  • محل انتشار: چهارمین کنفرانس ملی مدیریت و حسابداری
  • کد COI اختصاصی: ACCFIN04_092
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1364
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

باقر کرد

دکتری مدیریت و عضو هیئت علمی دانشگاه سیستان و بلوچستان

رحیم بخش رامین

کارشناسی ارشد مدیریت فناوری اطلاعات کسب و کار الکترونیکی، دانشگاه سیستان و بلوچستان، واحد بین الملل چابهار

چکیده

فرهنگ سازمانی، نوعی برنامه ریزی اندیشه جمعی است که در سالیان اخیر به عنوان یک تفکر غالب در عرصه سازمانهامطرح بوده است. این اندیشه جمعی، متمایز کننده اعضا از یک گونه به گونه دیگر است. هر کس به نوعی با جمع وگروههای انسانی کارکرده باشد، از وجود این پدیده مهم سازمانی آگاه است. این پژوهش به منظور بررسی رابطهفرهنگ سازمانی و بکارگیری فناوری اطلاعات و ارتباطات در سازمان منطقه آزاد تجاری صنعتی چابهار انجام شدهاست. روش پژوهش حاضر توصیفی و از نوع همبستگی است . جامعه آماری کارکنان اداری سازمان منطقه آزاد چابهاربه تعداد 600 نفر در نظر گرفته شدند و تعداد نمونه به روش تصادفی طبقهای 330 نفر انتخاب گردیده است . ابزارپژوهش شامل دو پرسشنامه محقق ساخته فرهنگ سازمانی بر مبنای ویژگیهای هفتگانه رابینز که چهار ویژگی مدنظرقرار گرفته و پرسشنامه فناوری اطلاعات و ارتباطات بر مبنای مهارتهای هفتگانه ICDL که چهار مهارت بکار گرفتهشده است. اعتبار پرسشنامه با استفاده از ضریب آلفای کرونباخ برای فرهنگ سازمانی 0/90 و اعتبار پرسشنامه فناوریاطلاعات و ارتباطات 0/86 تعیین گردیده است. برای تجزیه و تحلیل سوالات پرسشنامه و بررسی سؤالها علاوه بر آمارتوصیفی از آزمون ضریب همبستگی پیرسون نیز استفاده شده است. نتایج بدست آمده نشان داد که بین ویژگیهایفرهنگ سازمانی (نوآوری و ریسک پذیری، توجه به افراد، توجه به گروه،) با بکارگیری ICT رابطه معناداری وجود داردو بین یک ویژگی دیگر از ویژگیهای فرهنگ سازمانی (شامل توجه به جزئیات) با بکارگیری ICT رابطه معناداری وجود ندارد.

کلیدواژه ها

فرهنگ سازمانی فناوری اطلاعات و ارتباطات سازمان منطقه آزاد چابهار

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.