تعیین رابطه میان هوش هیجانی و میزان موفقیت در اجرای مدیریت کیفیت جامع

سال انتشار: 1394
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 571

فایل این مقاله در 15 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

ACCFIN04_001

تاریخ نمایه سازی: 22 مهر 1394

چکیده مقاله:

هدف از پژوهش حاضر تعیین رابطه میان هوش هیجانی (EQ) و میزان موفقیت در اجرای مدیریت کیفیت جامع درصنایع استان قم بوده است . روش تحقیق ، توصیفی ارز نوع پیمایشی است و جامعه آماری در پژوهش حاضر شامل کلیهکارکنان صنایع مختلف استان قم می باشد که کل جامعه آماری 35842 نفر بوده است روش نمونه گیری در این پژوهشتصادفی است . پس از مشخص شده تعداد نمونه ها ، کارکنان به طور تصادفی از شهرک های صنعتی این منطقه و ازروی لیست بیمه ارائه شده به سازمان تامین اجتماعی انتخاب شده اند . حجم نمونه برای انجام تحقیق تعداد 172 نفر ازکارکنان صنایع مختلف استان قم می باشد . ابزار تحقیق پرسشنامه ی محقق ساخته است . جهت تجزیه و تحلیل دادهها از آمار توصیفی و استنباطی (آزمون های من ویتنی ، آزمون همبستگی کندال ، آزمون کروسکال والیس و آزمونفریدمن) استفاده شده . نتایج نشان داد که : فرضیه ی فرعی اول مبنی بر تائید مولفه های درون فردی هوش هیجانی بر اجرای مدیریت کیفیت جامع با اطمینان 99 درصد پذیرفته می شود .فرضیه ی دوم یعنی اثر مولفه های سازگاری هوش هیجانی بر اجرای موفق مدیریت کیفیتجامع نیز پذیرفته می شود . فرضیه ی فرعی سوم یعنی وجود اثرات مثبت مولفه های خلق و خوی عمومی هوشهیجانی بر اجرای موفق مدیریت کیفیت با اطمینان 99 درصد پذیرفته می شود . فرضیه ی فرعی چهارم این پژوهشمبنی بر اثرات مثبت مولفه های میان فردی هوش هیجانی بر اجرای موفق مدیریت کیفیت جامع با اطمینان 99 درصدمورد تائید قرار می گردد . فرضیه ی فرعی پنجم مبنی بر وجود اثرات مثبت مولفه های کنترل تنش ها بر اجرای موفقمدیریت کیفیت جامع با اطمینان 99 درصد تائید می گردد . هوش هیجانی رابطه ی مثبت با اجرای مدیریت کیفیتجامع دارد . این رابطه به میزان 43/7 درصد می باشد که در سطح خطای یک درصد معنادار می باشد. به عبارتی دیگر ، ارتقای مولفه های درون فردی ، مولفه های سازگاری ، مولفه های خلق و خوی عمومی ، مولفه های میان فردی و مولفه های کنترل تنش در هوش هیجانی باعث ارتقای مدیریت کیفیت جامع می گردد . بنابراین وجود ارتباط میان این دو متغییر یعنی هوش هیجانی و مدیریت کیفیت جامع پذیرفته می شود.

کلیدواژه ها:

مدیریت کیفیت جامع ، هوش هیجانی ، مولفه های درون فردی ، مولفه های سازگاری ، مولفه های خلق و خوی عمومی ، مولفه های میان فردی

نویسندگان

مهدی نورسینا

دانشگاه آزاد نراق

حمیدرضا بهرامی

دانشگاه آزاد نراق

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :
  • - آذر، عادل : مومنی _ منصور، 1385، آمار و ...
  • حافظ نیا، محمدرضا _ 1386، مقدمه ای بر روش تحقیق ...
  • لامعی، ابوالفتح 13800، راه ما به سوی تحول، وزارت بهداشت ...
  • مهربان، رضا، 1376، مدیریت کیفیت جامع، موسسه گسترش فرهنگ و ...
  • Dale , B, G , 1999 , Managing Quality , ...
  • .W. Jr , Evans _ J.R., 1994, Total Quality - ...
  • Figenbuam A.V. 2006 , Total Quality Contro, s" edition , ...
  • Hasan, M., Ker, R.M., 2003, The relationship between totl quality ...
  • International Journal of Quality & Reliability Management Vol .19 NO.5, ...
  • Baidoun , S.(2003), "Anempirical study of critical factors of TQM ...
  • Bar-on , R.(2002). bar-on Emotional Quotient Inventory (EQI) .Technical Manual. ...
  • Akpa n, R.C.(2002), Roles of employees Personality attri b utes, ...
  • Sila , I., Ebrahimpour, M.(2002), "An investigation of the total ...
  • نمایش کامل مراجع