بررسی میزان تأثیر موقعیت چاه های همجوار و حجم داده های ورودی روی عملکرد شبکه های عصبی جهت تخمین لاگهای مصنوعی چاه پیمایی
محل انتشار: اولین کنفرانس ژئومکانیک نفت
سال انتشار: 1394
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 695
فایل این مقاله در 9 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
NPGC01_016
تاریخ نمایه سازی: 1 مهر 1394
چکیده مقاله:
شناخت رفتار و خواص سنگ و سیال مخزن، از اصول مهم و لاینفک در مدیریت آن است. به لحاظ پیچیدگی و عدمقطعیت در ابعاد استاتیکی و دینامیکی مخازن، این شناخت به سادگی حاصل نمی شود و نیازمند همکاری و توالی یک سریتکنیک ها و تخصص های مرتبط با مهندسی نفت است. ارزیابی پتروفیزیکی به منظور محاسبه برخی پارامترهای مخزنی(تخلخل، درصد اشباع سیال، لیتولوژی و ...) یکی از ابزارهای مهم در این رابطه است. این پارامترها نتیجه تفسیر نمودارهایپتروفیزیکی به منظور مشخصه سازی و توصیف مخزن می باشد. ساخت نمودارهای پتروفیزیکی مصنوعی تکنیکی است کهاخیراً با استفاده از روشهای نوینی همچون شبکه های عصبی مصنوعی مورد بحث و بررسی قرار گرفته است که دیدگاه هایمتفاوتی درباره کیفیت و کارایی آن در این زمینه مطرح است.هدف این مطالعه، تحلیل حساسیت شبکه های عصبی مصنوعی به موقعیت چاه های همجوار چاه مورد مطالعه و همچنینمیزان و کمیت داده های ورودی است. برای بخش اول کار، نمودار فاکتور فوتوالکتریک (PEF) چاه A با استفاده از سه چاههمسایه (B, C, D) ساخته شد و بر اساس نتایج به دست آمده مشاهده شد که افزایش فاصله و لذا ناهمگنی مخرن و نیزتغییر موقعیت چاه در یال دیگر میدان، دقت شبکه را کاهش می دهد. در بخش بعدی تحقیق، با هدف بهینه سازی فرآیند آموزش شبکه عصبی برای تخمین نمودار PEF داده های ورودی با نسبت های 80%، 60%، 40% و 20% کل داده ها به صورت تصادفی انتخاب شدند. افزایش دادههای ورودی تا جایی که در الگوی حاکم بر دادهها تنوعی پیش نیاید، با بهبود عملکردشبکه همراه است؛ در غیر اینصورت باید دادههای ورودی دسته بندی شوند.
کلیدواژه ها:
نویسندگان
مصیب کمری
مهندس پتروفیزیک شرکت مناطق نفتخیز، اهواز
علی عرفانی نیا
رئیس اداره برنامه ریزی و تلفیق پروژههای مخازن، شرکت ملی مناطق نفتخیز جنوب، اهواز
حیدر یاری
کارشناس ارشد مهندسی مخازن هیدروکربوری، دانشگاه صنعتی سهند، تبریز
آصف مدنی
کارشناس ارشد مهندسی اکتشاف نفت، دانشگاه علوم و تحقیقات تهران
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :