کاربرد روش رگرسیون بیزی در مهندسی ژئوتکنیک

  • سال انتشار: 1387
  • محل انتشار: چهارمین کنگره ملی مهندسی عمران
  • کد COI اختصاصی: NCCE04_792
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 2664
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مهسا احمدیان نژاد منفرد

دانشجوی کارشناسی ارشد مهندسی عمران گرایش مکانیک خاک و پی، دانشگاه صنع

سیدناصر مقدس تفرشی

استادیار دانشکده مهندسی عمران، دانشگاه صنعتی خواجه نصیرالدین طوسی

چکیده

امروزه کاربرد روش های مدل سازی و رگرسیون در رشته های مختلف علوم به طور گسترده رواج یافته است. این روشها برای افزایش کیفیت پیش بینی با استفاده از داده های نمونه و مجموعه اطلاعات بدست آمده از آزمایش ها و تحقیقات مختلف به کار می روند. بدیهی است استفده مناسب از این روشها برای برطرف نمودن بسیاری از عدم قطعیت ها و پیش بینی نتایج در شرایطی که بدست آوردن اطلاعات سخت و گاهی ناممکن است ، بسیار مفید می باشد. غالبا روش های شبکه های عصبی، منطق فازی، رگرسیون ها و روش های آماری در اینکونه مدل سازی ها مورد استفاده قرار می گیرند. در بسیاری از رشته های مهندسی لزوم تخمین دقیق نتایج و بدست آوردن روابط بین پارمترها و متغیرهای موثر در نتایج، طیف وسیعی از روشهای رگرسیون را بوجود آورده است. از جمله این روش های رگرسیون می توان از روش رگرسیون بیزی نام برد. به کارگیری این روش در مهندسی ژئوتکنیک برای تفسیر داده ها و پیش بینی نتایج و پارامترهای بسیاری از مسائل دارای اهمیت بسیار است و این امر انجام آزمایش های پر هزینه و گاهی غیر ممکن جلوگیری می کند. در تحقیق حاضر پس از بررسی روش مطالعه معادلات ریاضی مورد استفاده در این نوع رگرسیون، مطالعه موردی برای ارائه مدل پیش بینی رفتار لوله های مدفون درخاک مسلح تحت بار تکراری (سیکلی) انجام شده است.

کلیدواژه ها

ژئوتکنیک ، روشهای آماری ، مدلهای پیش بینی رگرسیون ، روش پیش بینی بیزی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.