بهینه سازی ابعاد ترانزیستورهای تقویت کننده عملیاتی Telescopic Cascode با استفاده از الگوریتم NSGA-II
محل انتشار: ششمین کنفرانس مهندسی برق و الکترونیک ایران
سال انتشار: 1393
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 773
فایل این مقاله در 8 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
ICEEE06_276
تاریخ نمایه سازی: 1 مهر 1394
چکیده مقاله:
امروزه، طراحان مدارات آنالوگ بدنبال طراحی تقویت کننده های عملیاتی با توان مصرفی کم، نسبت رد حالت مشترک و پهنای باند بالا، حاشیه فاز کافی و حداکثر سوئینگ ولتاژ خروجی می باشند. از طرفی، با معرفی تکنولوژی های جدید و محاسبات تئوری پیچیده حاکم بر مدارات و بدلیل بین اکثر پارامترهای خروجی دستیابی به شاخص های مذکور بسیار دشوار و زمانبر می باشد. از این رو، در این مقاله یک روش بهینه سازی چند هدفه NSGA-II که قادر است مجموعهای از جواب های دارای حداقل شرایط مطولب (مقادیر بهینه توان مصرفی کم، حاشیه فاز کافی، نسبت رد حالت مشترک و پهنای باند بالا) برای طراحی ابعاد ترانزیستورهای تقویت کننده عملیاتی سه طبقه پیشنهادی (در تکنولوژی 0/18 μm) را در اختیار قرار دهد، ارائه گردیده است. یافته های تحقیق برای بهترین جواب توانسته بهره حلقه باز حالت تفاضلی و مشترک 103/35dB و 8/25 dB، پهنای باند 933/7kHz، حداکثر سوئینگ ولتاژ خروجی (به ازای منبع تغذیه 2/5 V) حدود 2/38 V، حاشیه فاز حلقه باز 78/5، حذف نویز تغذیه (+PSRR) و زمین (115/31 dB (PSRR(-) و 110/9 dB ایجاد نماید.
کلیدواژه ها:
بهینه سازی چند هدفه NSGA-II ، تقویت کننده عملیاتی ، بهره ولتاژ در حالت تفاضلی و مشترک ، پهنای باند ، حاشیه فاز ، توان مصرفی
نویسندگان
عذرا یعقوبی کریموی
دانشجوی کارشناسی ارشد، گروه مهندسی برق، موسسه آموزش عالی سجاد، مشهد، ایران
عباس گلمکانی
استادیار، گروه مهندسی برق، موسسه آموزش عالی سجاد، مشهد، ایران
رضا یعقوبی کریموی
کارشناس ارشد مهندسی پزشکی، گروه مهندسی پزشکی، دانشگاه آزاد اسلامی مشهد، ایران
علی اکبر حسین زاده
کارشناس ارشد مهندسی مخابرات، گروه مهندسی برق، دانشگاه ارومیه، ایران
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :