بررسی تاثیر روش تدریس ارتباطی در مقایسه با روش تدریس سنتی بر پیشرفت تحصیلی دانش آموزان سوم راهنمایی در سال تحصیلی 93-92

  • سال انتشار: 1393
  • محل انتشار: اولین کنفرانس ملی روانشناسی و علوم تربیتی
  • کد COI اختصاصی: PESSH01_073
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 717
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

محمدرضا طاهری

دکترای فلسفه تعلیم و تربیت دانشگاه فرهنگیان پردیس حضرت رسول اکرم(ص)اهواز

مسعود صالحی شبلیزی

دانشگاه فرهنگیان پردیس حضرت رسول اکرم (ص) اهواز

چکیده

در کشور ما مانند تمام کشورهای دنیا، آموختن زبان انگلیسی در مدارس اجباری است و یکی از شراط لازم برای ادامه تحصیل درمقاطع عالی، تسلط داشتن به این زبان است. به همین خاطر توجه به نحوه آموزش زبان در مدارس بسیار مهم می باشد. پژوهش حاضر به منظور بررسی تاثیر روش تدریس ارتباطی در مقایسه با روش تدریس سنتی بر پیشرفت تحصیلی دانش آموزان سوم راهنمایی درسال تحصیلی 93-92 صورت گرفته است. از میان مدارس راهنمایی شهرستان اهواز یک مدرسه پسرانه و یک مدرسه دخترانه به صورت - تصادفی انتخاب شده است ودر هر مدرسه دوکلاس به صورت تصادفی انتخاب گردید. در هر مدرسه یک کلاس به عنوان گروه کنترل و یک کلاس به عنوان گروه آزمایش به صورت تصادفی انتخاب شدند سپس از هر چهار گروه پیش آزمون به عمل آمد، تفاوت معناداری مشاهده نشد. گروه های آزمایش به شیوه ارتباطی و گروه های کنترل به شیوه سنتی مورد آموزش قرار گرفتند. در پایان از هر چهار گروه پس آزمون و بعد از ده روز آزمون تعقیبی به عمل آمد. داده ها با استفاده از مقایسه میانگین ها و از طریقT- Test گروههای مستقل مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت. نتایج بدست آمده نشان داد که میان گروههای آزمایش و کنترل تفاوت معنادار وجود دارد به این صورت که گروههای آزمایش که با روش ارتباطی آموزش دیده بودند نمرات بهتری نسبت به گروههای کنترل که با روش سنتی آموزش دیده بودند کسب کردند. بنا براین می توان نتیجه گرفت که استفاده از روش تدریس ارتباطی در پیشرفت تحصیلی دانش آموزان موثر تر است. نتیجه دیگری که در این پژوهش بدست آمده این است از نظر پیشرفت تحصیلی در زبان آموزی ، دختران نسبت به پسران موفق تر هستند

کلیدواژه ها

روش تدریس ارتباطی – روش تدریس سنتی - پیشرفت تحصیلی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.