مقایسه تطبیقی تکنیک های مدلسازی در کاوش معناگرای تصویر در وب جهان گستر
محل انتشار: اولین کنفرانس بین المللی وب پژوهی
سال انتشار: 1394
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 799
فایل این مقاله در 15 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
IRANWEB01_042
تاریخ نمایه سازی: 29 شهریور 1394
چکیده مقاله:
تصویرکاوی، به فرآیندی اطلاق میگردد که به کاوش اطلاعات، تبیین وابستگی، میان داده های تصویر و استخراج الگوهای غیرمبهمذخیره شده در پایگاه داده های تصویری می پردازد و هدف اصلی آن، تولید الگوهای قابل فهم از تصاویریست که دانش اولیه ای ازمحتوای آن در دسترس نیست. برای اینکه تصویرکاوی براساس معنا میسر گردد، حصول سطح متوسطی از فهم معانی تصاویر دراولویت قرار دارد. در واقع منظور از تصویرکاوی معناگرا، پر کردن شکاف معنایی موجود بین تفسیر انسان از یک تصویر در مقابل آنچیزی است که کامپیوتر تحت عنوان ویژگی های بصری سطح پایین از تصویر استخراج کرده است. عملیات مطرح در فرایند تصویرکاوی، مجموعهای از فنون مناسب برای رفع ابهام، ذهن گرایی و کلیت موجود در برخی مسایل است و هدف آن بازیابی اطلاعاتتصویری، مدلسازی، طراحی و اجرای سیستم هایی است که قادر باشند دسترسی سریع و کارآمد مبتنی بر محتوا را به مقادیر عظیمیاز اطلاعات تصویری، مرتبط سازند. در این راستا، الگوهای بازیابی مبتنی بر محتوای تصویر با رویکرد معناگرا تکامل یافته وروش های متفاوتی از مدلسازی، ارائه شده است. از این رو، مقایسه تکنیک های مختلف مدلسازی، می تواند راهبردی کارا در عرصهکاوش بهینه تصویر بشمار آید. با توجه به نتایج تطبیقی حاصل از این پژوهش، بهره گیری از شبکه های عصبی به عنوان سریعترینتکنیک، در امر تصویرکاوی معناگرا پیشنهاد می گردد.
کلیدواژه ها:
نویسندگان
علیرضا همتی
عضو هیات علمی مرکزتحقیق وتوسعه سیاست های دانشگاه علوم پزشکی تهران، پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات اجتماعی جهاد دانشگاهی، تهران، ایران
نسیبه رهبر
دانشجوی کارشناسی ارشد مدیریت فناوری اطلاعات، موسسه آموزش عالی فارابی،کرج، ایران
زهرا علی بابایی
دانشجوی کارشناسی ارشد مدیریت فناوری اطلاعات، موسسه آموزش عالی فارابی،کرج، ایران
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :