حذف زیستی سیانید توسط سویههای جدا شده از خاکهای آلوده ایران
سال انتشار: 1392
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 530
متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
NBCI08_0850
تاریخ نمایه سازی: 29 شهریور 1394
چکیده مقاله:
سیاتید ترکیبی سیار سمی است که به صورت طبیعی یا در نتیجه فعالیت های انسان، باعث آلوده شدن محیط زیست می شود . سیانید به صورت گسترده در صنعت و نیز استحصال فلزات گرانبها استفاده می شود . جداسازی و بررسی باکتریهای تجزیه کننده سیانید خاک های آلوده، از اهداف این پژوهش بود . از خاک های آلوده ایران، 3 سویه باکتریای جداسازی شد که توانایی استفاده از سیانید به عنوان تنها منبع کربن و نیتروژن را در pH قلیایی داشتند . سویه ها پس از غنی سازی در محیط کشت پایه معدنی M9 حاوی mg L-1280 پتاسیم سیانید، جداسازی شد . سویه های جدا شده ، توانایی تحمل غلظت بیش از mg L-1 2800 سیانید ار داشتنتد . تجزه سیانید و تولید آمونیاک توسط باکتری ها توسط روش رنگ سنجی توسط اسپکتوفتومتر اندازه گیری شد . نتایج نشان داد که باکتریهای جدا شده ، گزینه مناسبی برای حذف سیانید از پساب صنایع و مکان های آلوده است .
کلیدواژه ها:
نویسندگان
سجاد فیروزیار
دانشجوی کارشناسی ارشد میکروبیولوژی ، گروه سلولی و مولکولی دانشگاه مازندران
مجتبی محسنی
استایار گروه زیست شناسی سلولی و مولکولی ، دانشگاه مازندران
ام لیلا نظری
استادیار ، گروه شیمی معدنی ، دانشگاه مازندران
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :