تاثیر غلظت های مختلف سیتوکینین بر ساقه زایی کاج مطبق (Araucaria excelsa R.)
سال انتشار: 1392
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 519
متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
NBCI08_0543
تاریخ نمایه سازی: 29 شهریور 1394
چکیده مقاله:
کاج مطبق (Araucaria excelsa R.) یکی از گیاهان زینتی مشهور است که کشت بافت آن برای تولید انبوه از اهمیت زیادی برخوردار است. به همین منظور آزمایش هایی برمبنای طرح تصادفی برای تعیین بهترین ترکیب هورمونی برای ساقه زایی طراحی شد. دراین آزمایش ها از ریزنمونه ساقه برروی محیط MS/2 حاوی دو هورمون کاینتین و تیدیازرون هر کدام در سه سطح با سه تکرار استفاده شد. صفات بررسی شده در این آزمایش شامل تعداد شاخساره تشکیل شده و اندازه شاخساره ها ونیز شکل ظاهری شاخساره ها بود. نتایج نشان داد در مقایسه کلی هورمون کاینتین با میانگین 2/33 شاخساره در هر تیمار بهترین ترکیب برای ساقه زایی انتخاب شد. درمورد صفت اندازه شاخساره ها و نیز پرپشت بودن شاخساره هاریزنمونه های قرار گرفته در محیط دارای هورمون TDZ بهتر بودند.
نویسندگان
میترا تقی پور
دانشجوی کارشناسی ارشد بیوتکنولوژی کشاورزی دانشگاه بین المللی امام خمینی(ره)
رحیم حداد
دانشیار گروه بیوتکنولوژی کشاورزی دانشگاه بین المللی امام خمینی(ره)
مریم قنادنیا
استادیار گروه بیوتکنولوژی کشاورزی دانشگاه بین المللی امام خمینی (ره)
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :