بررسی اثر ریزنمونه و تیمارهای مختلف هورمونی جهت القای کالوس در گیاه کنجد (Sesamum indicum L.)

سال انتشار: 1392
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 549

فایل این مقاله در 6 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

NBCI08_0482

تاریخ نمایه سازی: 29 شهریور 1394

چکیده مقاله:

کنجد ( Sesamum indicum L.) به عنوان ملکه ی دانه های روغنی متعلق به خانواده ی Pedaliaceae و دارای 40 گونه است. از این میان 7 گونه ی آن در هند گسترش یافته و در مناطق گرم و نیمه گرمسیری از زمان های قدیم کشت می شود. دانه و روغن کنجد به عنوان مواد غذایی مفید از زمان های قدیم شناخته شده اند. دانه کنجد غنی از مواد غذایی مختلفی به ویژه روغن، مواد معدنی و ویتامین ها است. روغن کنجد حاوی مواد آنتی اکسیدانتی مفیدی از جمله سزامین، سزامول و آلفاتوکوفرول است. روش مطالعه: در این پژوهش کشت درون شیشه ای دو رقم کنجد(کرج 1 و یکتا) در محیط کشت پایه MS ( Murashige&Skoog) با استفاده از هورمون های D-4،2 و Kin و قطعات هیپوکوتیل به دو حالت افقی و عمودی و کوتیلدون به عنوان جداکشت بررسی شد. این آزمایش به صورت فاکتوریل در قالب طرح پایه کاملا تصادفی با سه تکرار و در هر تکرار 9 جداکشت انجام شد. نتایج: بهترین محیط کشت از بین محیط کشت ازبین محیط کشت های فوق جهت کال زایی برای رقم کرج 1 از نظر اندازه و کیفیت، درمورد کال های محور روی لپه به حالت افقی و عمودی محیط های حاوی 1/5 میلی گرم در لیتر Kin به همراه 1میلی گرم D-4،2 و یا 2 میلی گرم Kin به همراه 1 میلی گرم D-4،2 و در مورد ریزنمونه کوتیلدن درمحیط های حاوی 3 میلی گرم در لیتر D-4،2 به تنهایی و یا1 میلی گرم در لیترKin به همراه 2 میلی گرم در لیتر D-4،2 تشخیص داده شد. بهترین محیط کشت از بین محیط کشت های فوق جهت کال زایی برای رقم یکتا از نظر اندازه و کیفیت، درمورد کال های محور روی لپه به حالت افقی محیط های حاوی 2میلی گرم Kin به همراه 1 میلی گرم D-4،2 و یا 1/5 میلی گرم در لیتر Kin به تنهایی، در موردکال های محور روی لپه به حالت عمودی محیط های حاوی 2 میلی گرم Kin به همراه 1 میلی گرم D-4،2 و یا 1/5 میلی گرم درلیتر Kin به همراه 1 میلی گرم درلیترD-4،2 و در مورد ریزنمونه کوتیلدن در محیط های حاوی 1 میلی گرم Kin به هممراه 1میلی گرم D-4،2 و یا 1/5 میلی گرم درلیتر Kin به همراه 3 میلی گرمD-4،2 تشخیص داده شد. به طور کلی از بین ریزنمونه های مورد استفاده ، فرایند القای کالوس در هیپوکوتیل زودتر از کوتیلدون آغاز می شود.

نویسندگان

مریم حیدری فر

دانشکده فنی و مهندسی، گروه بیوتکنولوژی، قزوین دانشگاه بین المللی امام خمینی(ره)، دانشجوی کارشناسی ارشد

فاطمه دهقان نیری

دانشکده فنی و مهندسی، گروه بیوتکنولوژی، قزوین دانشگاه بین المللی امام خمینی(ره)، استادیار دانشگاه بین المللی امام خمینی(ره)

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :
  • هسنمین همابس ببو تکنولوزی جم‌هوری اسلامی ابران _ چهارمین همابس ...
  • Beatrice, A., W., Gudu S., , Augustino, O.O, Anders, S.C.& ...
  • Baskaran, P. and jayabalan, N., 2006. Invitro mass propagation and ...
  • Jeya Mary, R. and Jayabalan N. 1997. Influence of growth ...
  • Keiichi, Akio, M.I, Akira, I., Mitsara, N., Yoshmasa, T. and ...
  • Lee, S.Y., Kim, H.S. and Lee, Y.T., 1988. Effects of ...
  • Shashidhara, N., Ravikamar, H., Ashoka, N., Santosh, D.T., Pawar, p., ...
  • Srinath, R. and Havgeppa, N.H., 2011. Callus induction and organogenesis ...
  • Taskin, K.M. and Turgat, K., 1997. Invitro regeneration of sesame. ...
  • نمایش کامل مراجع