بررسی رهایش برونتنی انسولین از هیدروژل حساس به دما با پایه کیتوسان

سال انتشار: 1390
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 1,060

فایل این مقاله در 6 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد

این مقاله در بخشهای موضوعی زیر دسته بندی شده است:

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

NBCI07_1063

تاریخ نمایه سازی: 29 شهریور 1394

چکیده مقاله:

یکی از جدیدترین مباحث مطرح در زمینه طراحی سامانه های آهسته رهش دارو، استفاده از محلول پلیمری کیتوسان - گلیسرول فسفات به عنوان یک سامانه زیست تخریب پذیر حساس به دما با قابلیت تشکیل ژل در محل تزریق است. هنگامیکه سوسپانسیون حامل داروی این پلیمر که در دمای محیط مایع است از طریق تزریق با سرنگ وارد بدن می شود، به صورت یک ژل نامحلول درآب درآمده ، ذرات دارو در بین زنجیره های آن گرفتار شده و به تدریج آزاد می شوند. هدف از این تحقیق، تهیه و بررسی کارایی یک سامانه آهسته رهش انسولین بر پایه هیدروژل کیتوسان گلیسرولفسفات است. برای این منظور انسولین در غلظتهای مختلف، در حامل پلیمری بارگذاری شد. رهش برون تنی دارو در طول 3 هفته بررسی شد. نتایج نشان داد با افزایش غلظت گلیسرول فسفات و انسولین بارگذاریشده سرعت رهش انسولین از این هیدروژل کاهش مییابد. ثبات ساختمانی انسولین رهش یافته توسط شناساگر 8-Anilino-1-Naphthalenesulfonate (ANS) بررسی شد. نتایج حاکی از این بود که پایداری ساختمانی انسولین رهش یافته حفظ شده و همانند انسولین اولیه می باشد. با توجه به روش تهیه و تجویز ساده، رهش طولانی مدت انسولین وپایدار ماندن آن، این سامانه قابلیت خوبی برای استفاده به عنوان یک سامانه آهسته رهش تزریقی برای داروهای پپتیدی و پروتئینی را دارد.

کلیدواژه ها:

هیدروژل ، کیتوسان ، حساس به دما ، ژله ای شدن خود به خود ، انسولین

نویسندگان

الهام خداوردی

دانشکده داروسازی، دانشگاه علوم پزشکی مشهد، مشهد، ایران. بخش فارماسیوتیکس، دانشکده داروسازی، دانشگاه علوم پزشکی مشهد، مشهد، ایران

فریبا گنجی

گروه بیوتکنولوژی، دانشکده مهندسی شیمی، دانشگاه تربیت مدرس، تهران، ایران

محسن تفقدی

دانشکده داروسازی، دانشگاه علوم پزشکی مشهد، مشهد، ایران

خلیل آبنوس

دانشکده داروسازی، دانشگاه علوم پزشکی مشهد، مشهد، ایران

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :
  • Zhou, HY., Zhang, YP., Zhang, WF., Chen, XG., 2011, ،، ...
  • Ganji F., Vash egh ani-Farahan E., 2009, "Hydrogels in controlled ...
  • Sun, J. , Jiang, G., Qiu, T. _ Wang, Y., ...
  • نمایش کامل مراجع