تأثیر سطوح و آبشویی کمپوست زواید شهری بر عملکرد و ترکیب شیمیایی دانه سویا (Glycine max L.)

سال انتشار: 1387
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 1,223

متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

CEE02_516

تاریخ نمایه سازی: 17 مهر 1386

چکیده مقاله:

کمپوست به دلیل اثرات مثبت فیزیکی، شیمیایی و زیستی نقش مهمی در حاصلخیزی خا ک دارد . یکی از مشکلات استفاده از کمپوست ها، شوری بالا و اثر نامطلوب آن بر رشد گیاه می باشد . گزارشات زیادی در خصوص افزایش قابلیت هدایت الکتریکی خاک و به دنبال آن کاهش رشد گیاه در اثر مصرف مقادیر زیاد کمپوست وجود دارد . هدف از این مطالعه ارزیابی گلخانه ای تأثیر سطوح مختلف کمپوست بر خصوصیات و ترکیب شیمیایی دانه سویا ) ) Glycine max L. رقم ویلیامز (Wiliams ) می باشد . به منظور بررسی کاهش اثرات شوری کمپوست بر عملکرد و ترکیب شیمیایی دانه آبشوئی آن صورت گرفت . تیمارها شامل چهار سطح کمپوست 0) ، 1 ، 2 و 4 درصد ) و دو نوع کو د آبشویی شده و آبشویی نشده به صورت طرح کاملاً تصادفی با سه تکرار بود . گیاهان به مدت 17 هفته در خاک رشد داده شدند . در پایان دوره رشد گیاهان برداشت و سپس غلاف ها جدا شده و پس از خشک شدن در آون در دمای 65 درجه سانتی گراد مورد تجزیه شیمیایی قرار گرفت . نتایج نشان داد که کاربرد چهار درصد کمپوست باعث افزایش غلظت نیتروژن دانه از 4/30 درصد در شاهد به 5/80 درصد گردید . کاربرد کمپوست در بالاترین سطح باعث افزایش 45 درصدی غلظت فسفر دانه نسبت به شاهد شد . مصرف کود باعث افزایش عملکرد دانه سویا گردید بطوریکه بیشترین مقدار ع ملکرد دانه با کاربرد 4 درصد کمپوست بدست آمد 2/52) گرم در گلدان ) که افزایشی معادل 1/9 برابر شاهد را نشان می دهد . آبشویی کمپوست باعث کاهش غلظت آهن دانه از 2/16 میلی گرم در تیمار کمپوست آبشویی نشده به 1/51 میلی گرم در کیلوگرم ماده خشک در تیمار آبشویی شده گردی د 14) درصد ). مصرف کمپوست سبب افزایش معنی دار غلظت روی دانه سویا گردید . مقدار زیاد روی موجود در کمپوست علت این افزایش می تواند باشد . کاربرد دو درصد کمپوست باعث افزایش سرب دانه گردید . از آنجایی که غلظت اکثر عناصر غذایی در دو رقم سویا بر اثر افزودن کمپوست، کو د گاوی و گوسفندی افزایش یافته است لذا می توان آنها را منبع مناسبی برای تأمین عناصر غذایی مورد نیاز گیاه معرفی کرد گرچه اثر برهمکنش بین عناصر را نیز باید در نظر داشت .

نویسندگان

محمدرضا محمودآبادی

دانشجوی سابق کارشناسی ارشد دانشگاه شیراز

عبدالمجید رونقی

دانشیار بخش علوم خاک دانشکده کشاورزی دانشگاه شیراز

محسن آرزمجو

سرپرست ایستگاه تحقیقات کشاورزی محمدیه بیرجند

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :
  • اردلان، م. م و غ. ثواقبی فیروزآبادی. (1381). مدیریت حاصلخیزی ...
  • تاتارو، ا. (1367). تولید کمپوست از زباله‌های شهری و روستایی ...
  • گلچین، 1.، م. اسماعیلی و م. ج. ملکوتی. (1379). تاثیر ...
  • Army, T. (1959). Effect of green rnanuur crops or dryland ...
  • 4- Felipo, M. T. (1996). Compost as a source of ...
  • 5- Governog, J., J. Gaskin, B. Faucette, and D. Borden. ...
  • 6- Moreno, J. L., C. Garcia, and T. Hernandez. (1998). ...
  • Moustaoui, D., and M. Verloo. (1995). The effect of muanure ...
  • - Ram, R. P. S., P. S. Chauhan, B. B. ...
  • Soil Survey Staff. (2003). Keys to soil taxonomy. 9th Ed., ...
  • Sparks, D. L. (1996). Methods of soil analysis. Part 3, ...
  • Walen, J. K., C. Ching, and B. M. Olson. (2001). ...
  • نمایش کامل مراجع