بررسی کانیشناسی و ساختار میگماتیتهای پلیتی و پسامیتی موجود در کمپلکس دگرگونی دهسلم، شرق بلوک لوت

  • سال انتشار: 1393
  • محل انتشار: همایش ملی زمین شناسی و اکتشاف منابع
  • کد COI اختصاصی: NCGER01_283
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 615
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

الهام بهرام نژاد

دانشجوی کارشناسی ارشد ژئوشیمی دانشگاه سیستان و بلوچستان،

ساسان باقری

استادیار گروه زمین شناسی دانشگاه سیستان و بلوچستان،

علی احمدی

استادیار گروه زمین شناسی دانشگاه سیستان و بلوچستان،

چکیده

کمپلکس دگرگونی دهسلم به شکل یک نوار طویل دگرگونی در جنوب گرانیت شاهکوه و در شرق بلوک لوت رخنمون دارد. این کمپلکس شامل سنگهای متاپلیتی، مرمر و متابازیت می باشد. فرآیند ذوب بخشی سبب ایجاد میگماتیتهای با ساختارهای متنوع در این کمپلکس شده است. ساختارهای ایجاد شده در میگماتیتها بر اساس درجه ذوب بخشی شامل ساختارهای متاتاکسیتی، دیاتاکسیتی و در درجات بالای ذوب بخشی به شکل آگماتیت ظاهر شده است. بررسی میکروسکوپی میگماتیتهای موجود در کمپلکس دهسلم حاکی از حضور کانیهای کوارتز، فلدسپات آلکالن، پلاژیوکلاز و موسکویت در بخش لویکوسم و آندالوزیتهای جایگزین شده با سیلیمانیت، گارنت، بیوتیت در بخش ملانوسم می باشد. حضور آندالوزیتهای جایگزین شده با سیلیمانیت به همراه کانیهایی همچون گارنت، ارتوز و بیوتیت در مطالعات میکروسکوپی و مشاهده تشکیل آگماتیت در بررسیهای صحرایی نشان می دهد که این سنگها متحمل دگرگونی حرارت بالا تا حد درجات بالای رخساره آمفیبولیت و بلکه گرانولیت شدهاند، اما در مقابل انتطار فشار بالا نمی رود

کلیدواژه ها

کمپلکس دگرگونی دهسلم، بلوک لوت، میگماتیت، آگماتیت

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.