ژئوشیمی عناصر اصلی شیل های ائوسن در بخش میانی پهنه گسلی نصرت آباد کهورک، شرق ایران

  • سال انتشار: 1393
  • محل انتشار: همایش ملی زمین شناسی و اکتشاف منابع
  • کد COI اختصاصی: NCGER01_019
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 554
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مینا مصطفی لو

دانشجوی کارشناسی ارشد زمین شناسی گرایش ژئوشیمی دانشگاه سیستان و بلوچستان

مصطفی قماشی

استادیار گروه زمین شناسی دانشگاه سیستان و بلوچستان

علی احمدی

استادیار گروه زمین شناسی دانشگاه سیستان و بلوچستان

چکیده

در این پژوهش، شیل های نصرت آباد جهت بررسی ژئوشیمیایی مورد مطالعه قرار گرفته اند. شیل های نصرت آباد در بخش میانی پهنه گسلی نصرت آباد کهورک در شرق ایران واقع شده اند. در این بخش مورد مطالعه، از نظرسنگ شناسی واحدهای شیلی و - سیلتستونی، ماسه سنگی و آهکی وجود دارند. سن شیل های نصرت آباد، براساس شواهد چینه نگاری و فسیل شناسی ائوسن گزارش شده است. شیل های یاد شده، توسط ردیفی از ماسه سنگ به سن ائوسن تا الیگوسن پوشیده شده اند و بر روی بخش ماسه سنگی نیز سازند کنگلومرایی کنجی با مرز ناپیوسته به سن الیگومیوسن قرار گرفته است. نتایج حاصل از نمودارهای سنگ منشاً و محاسبات نشان داد که شیل های نصرت آباد چند منشاًیی هستند ، میزان دگرسانی و هوازدگی شیمیایی در ناحیه منشاً اندک بوده و همچنین در خلال رسوبگذاری آنها شرایط آب و هوایی نیمه خشک در منطقه حکمفرما بوده است. ضمناً آواری های ریزدانه منطقه، از کانی های رسی غنی نیستند و اکثر آنها در محدوده حاشیه قاره ای قرار می گیرند.

کلیدواژه ها

شیل نصرت آباد، پهنه گسلی نصرت آباد کهورک، چندمنشاًیی، دگرسانی و هوازدگی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.