نورپردازی و ایجاد امنیت روانی در محیط های یادگیری
محل انتشار: کنفرانس ملی مهندسی معماری، عمران و توسعه کالبدی
سال انتشار: 1394
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 1,390
فایل این مقاله در 15 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
ACPD01_236
تاریخ نمایه سازی: 28 شهریور 1394
چکیده مقاله:
بهداشت روانی دانش آموزان، اگر نگوییم بیشتر از سلامت جسمانی آنها حائز اهمیت است لااقل به همان اندازهمهم و قابل توجه می باشد. در علم روانشناسی، بهداشت روانی به قابلیت برقراری ارتباط، هماهنگی با دیگران،تغییر و اصلاح محیط فردی و اجتماعی، حل تضادها و تمایلات شخصی به طور منطقی، عادلانه و مناسب گفتهمی شود. محیط های یادگیری باید هماهنگ با نیازهای روحی و خواسته های روانی دانش آموزان طراحی گردد.دانش آموزی که از امنیت روانی برخوردار است قادر می باشد به خود احترام گذارد و می تواند توانایی هایش رادرحد واقعی و همانطور که هست قلمداد کند، در مدرسه ارتباط خوبی با همکلاسی هایش برقرار سازد ودوستی و احترام دیگران را جلب نماید. این شخص در آینده از اعتماد به نفس بالا و روحیه ای شاد برخوردارمی باشد. دانش آموزانی که از امنیت روانی برخوردار هستند، می توانند از مهارتهای گوناگونی که در مدرسهکسب می کنند با اعتماد به نفس کامل و به موقع استفاده نمایند و در مواقع حساس درست تصمیم گیرند.یادگیری بخش مرکزی از زندگی یک انسان است و مدرسه نقش مؤثری را در یادگیری ایفا می نماید. انسان دردوره ای از زندگی خود حداقل 6 ساعت از شبانه روز را در محیط های آموزشی سپری می نماید و بخشی ازراحتی جسمی و روانی او به محیط فیزیکی مدرسه برمی گردد. عمده ترین فعالیتی که در یک فضای آموزشیصورت می گیرد، کار بصری، توجه، تمرکز و یادگیری است؛ بنابراین یک فضای آموزشی مناسب باید شرایطی رافراهم سازد تا این فعالیتها به بهترین وجه ممکن انجام گیرد. در یک مدرسه تنها کلاسهای درس به عنوانفضاهای یادگیری مطرح نمی باشد بلکه تمامی فضاهای مدرسه از جمله ورودی، راهروها و فضاهای جمعی،حیاط، فضاهای انعطاف پذیر و ... و نیز جزییاتی مانند رنگ ها، نورپردازی، بافت و مصالح و ... در فرآیند یادگیریمؤثر میباشد. وجود شرایط محیطی مناسب و مطلوب می تواند در یادگیری صحیح مناسب باشد. از جملهعوامل قابل کنترل و قابل اندازه گیری در محیط های یادگیری جهت دستیابی به شرایط محیطی مطلوب عبارتنداز: عامل نور. دراین مقاله سعی برآن داریم، تأثیرات نور را بر انسان و محیط های انسانی (نمونه موردی: فضاهایآموزشی) و نیز چگونگی تأمین شرایط و آسایش مطلوب برای انسان را مورد بررسی قرار دهیم.
کلیدواژه ها:
نویسندگان
لادن اسدی
دکترای معماری، عضو هیئت علمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد مشهد، گروه معماری، خراسان رضوی، ایران
مسعود محمودی
دانشجوی کارشناسی ارشد معماری، دانشکده هنر و معماری، دانشگاه آزاد اسلامی واحد پردیس علوم و تحقیقات بیرجند، خراسان جنوبی، ایران
علی اسمی
دانشجوی کارشناسی ارشد معماری، دانشکده هنر و معماری، دانشگاه آزاد اسلامی واحد مشهد، خراسان رضوی، ایران
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :