بررسی کیفی آب استخر در شهرتبریزاز نظر مقدار کلر باقیمانده ،PH و مقدار کلی فرم در سال 1385
محل انتشار: دومین همایش و نمایشگاه تخصصی مهندسی محیط زیست
سال انتشار: 1387
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 2,726
فایل این مقاله در 10 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
CEE02_097
تاریخ نمایه سازی: 17 مهر 1386
چکیده مقاله:
این تحقیق یک پژوهش توصیفی و کاربردی است که بصورت مقطعی انجام گرفته است جامعه آماری در این تحقیق شامل کلیه استخرها و جکوزی های موجود در شهر تبریز بوده که با استفاده از فرمول کوکران تعداد 8 جکوزی و 11 استخر بصورت تصادفی ساده از بین مورد بررسی و آزمایش قرار گرفتند.سپس با استفاده از شیشه های نمونه برداری استاندارد از محل های تعیین شده ،نمونه برداری را انجام و به آزمایشگاه حمل نموده و آزمایشات لازم از جمله تعیین میزان pH ، کلی فرم، کلر باقیمانده آب استخرها و جکوزی ها بر اساس روش استاندارد صورت گرفت.
یافته ها نشان می دهد که میانگین کلر باقیمانده و کلی فرم در آب جکوزی های مورد آزمایش به ترتیب برابر 075/0 و 1/7 می باشد که به طور معنی داری با میانگین استاندارد آنها اختلاف داشته (05/0 ≥ p ) ولی میانگین کلر باقیمانده و کلی فرم در استخرها به ترتیب برابر 75/1 و 14/2 می باشد. که به طور معنی داری با میانگین استاندارد اختلاف نداشته و مقدار آن با استاندارد مطابقت دارد(05/0 ≤ p ). همچنین یافته ها حاکی است که متوسط مقدار pH آب جکوزی و استخرها به ترتیب برابر 82/7-71/7 می باشد که به طور معنی داری با میانگین استاندارد اختلاف نداشته است.(05/0 ≤ p ).
توجه به استفاده عموم مردم از استخرهای شنا و جکوزی در فصول مختلف بویژه در فصل تابستان، ضرورت دارد قوانین و مقررات مربوط به بهداشت فردی و محیط در کنترل آلودگی آب آنها توجهات لازم داشت. نتایج حاصله از تحقیق درخصوص کلر باقیمانده و کلی فرم در استخرها نشان می دهد که متوسط میانگین آنها از استاندارد لازم برخوردار بوده است و متوسط میانگین کلر باقیمانده و کلی فرم در جکوزی ها از حد استاندارد پایین بوده که این نتایج نشان می دهد که به آب جکوزی های شهرستان تبریز باید توجهات بیشتری در جهت کنترل آلودگی دقت گردد. ضمناً pH در هر دو استخرها و جکوزی ها دارای استاندارد مناسب بوده است. امید است که سازمان ها وارگان های کنترل کننده با نظارت دقیق و مستمر بتوانند کلر باقیمانده و کلی فرم ها را در کلیه استخرها و علی الخصوص در جکوزی ها در حد استاندارد نگهداری نمایند.
کلیدواژه ها:
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :