بازشناسی گرایشهای هویت گرا در معماری پس از پیروزی انقلاب اسلامی ایران
محل انتشار: همایش ملی معماری و شهرسازی ایرانی اسلامی
سال انتشار: 1394
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 843
فایل این مقاله در 10 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
NCIIAU01_438
تاریخ نمایه سازی: 14 مرداد 1394
چکیده مقاله:
بازشناسی گرایش های هویت گرا در معماری پس ازپیروزی انقلاب اسلامی ایران ،فرصتی برای مطالععه وبازاندیشی در معماری معاصرایران است.مقاله حاضرمی کوشد بارویکردی بی طرفانه و به دور از ارزش داوری، آثار طراحی شده در معماری پس از پیروزی انقلاب اسلامی ایران را مورد تجزیه وتحلیل قرار دهد.نتیجه پژوهش مستند به نمونه ای تفصیلی مشتمل برپنجاه اثر، از آثارمعماری معاصر ایران است . چارچوب نظری پژوهش برمبنای ادبیات تخصصی معماری معاصر و بااستناد به اندیشه های معماران مطرح تنظیم شده است.برمبنای چارچوب تحلیل کالبدی – محتوایی ترسیم شده،آثارمنتخب ازپنج منظر تجزیه وتحلیل شدند : 1-اصول ساختاردهنده ی طرح، 2-مفاهیم ساختارهای فضایی، 3-شکل وفرم بنا، 4 -مصالح در بنا، 5-رابطه با بافت . مطالعات انجام شده گویای آن است که میتوان باالهام از موفقیت ها وعدم موفقیت های کسب شده در این بناها واستناد به دستاوردهای پژوهش ،نمونه ای نمادین از معماری هویت گرا طراحی نمود. نمونه ای که برآیند فعالیت ها ونتیجه ی تلاشهایی است که گرایش های هویت گرا، در سالهای پس از پیروزی انقلاب اسلامی ایران در عرصه معماری داشته اند .
کلیدواژه ها:
معماری معاصر ایران ، هویت اسلامی ، گرایش های هویت گرا ، معماری پس از پیروزی انقلاب اسلامی ایران ، گرایش های تجدیدحیات گرایانه
نویسندگان
محمدحسین عابدی
دانشجوی دکتری دانشکده علوم و تحقیقات دانشگاه تهران
مصطفی اروم
دانشجوی دوره ارشد موسسه غیرانتفاعی شمس گنبد کاووس
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :