ارزیابی رفتار جذب سطحی غیر رقابتی و رقابتی فلز روی با استفاده ازایزوترم های لانگ مویر و فروندلیچ
سال انتشار: 1394
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 990
متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
AENCINF01_147
تاریخ نمایه سازی: 14 مرداد 1394
چکیده مقاله:
خطر آلودگی خاک کمتر از هوا نیست اما از آنجا که این آلودگی ملموس نمی باشد کمتر به آن توجه می شود. عناصر سنگین از مهمترین آلاینده های خاک می باشند که آلایندگی آنها درنتیجه فعالیت های صنعتی مثل استخراج معادن، ذوب فلزات و استفاده ها از آفت کش ها و... حاصل می شود. تجمع این عناصر، علاوه بر تاثیر منفی که بر کیفیت خاک دارد بر تولیدات کشاورزی و کیفیت آب و به تبع آن بر سلامت موجودات زنده تاثیر گذار است. از طرف دیگر ماندگاری فلزات سنگین در خاک نسبت به سایر آلاینده ها بسیار طولانی بوده و آلودگی خاک توسط فلزات سنگین تقریبا دائمی است. روشهای مختلفی برای حذف این فلزات از محیط زیست وجود دارد و در این تحقیق جذب منفرد و رقابتی فلز سنگین روی به تنهایی (غیر رقابتی) و در حضور مس و منگنز (رقابتی) انجام شد و داده های بدست آمده با معادله های لانگ مویر و فروندلیچ برازش داده شد. با توجه به اطلاعات بدست آمده از همدماهای جذب سطحی می توان گفت که معادله لانگ مویر بهتر توانسته که جذب غیر رقابتی و رقابتی روی را توصیف کند و از این لحاظ بر معادله فروندلیچ برتری دارد. جذب روی با افزایش غلظت افزایش یافته که احتمالا دلیل افزایش جذب روی تشکیل رسوب با گروه های هیدروکسیل توسط زئولیت باشد. مقدار حداکثر جذب روی (b) و انرژی جذب این فلز (K) در شرایط غیر رقابتی به مراتب بیشتر از حداکثر جذب روی در شرایط رقابت با منگنز و یا مس بود. با توجه به ظرفیت بالای زئولیت در جذب فلزات سنگین استفاده از این ماده در شرایط خطر فلزات سنگین توصیه می شود.
کلیدواژه ها:
نویسندگان
زهره زارعی نژاد
دانشجویان کارشناسی ارشد
رضا قاسمی فسایی
دانشیار بخش علوم خاک، دانشکده کشاورزی، دانشگاه شیراز
آناهیتا خسروی
دانشجویان کارشناسی ارشدمسئول مکاتبات
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :