طبقه بندی و گونه شناسی یافته های باستان شناختی دوره آغاز شهرنشینی دشت ری بر اساس بررسی روشمند محوطه میمنت آباد رباط کریم
محل انتشار: اولین همایش ملی باستان شناسی ایران
سال انتشار: 1392
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 1,417
فایل این مقاله در 19 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
این مقاله در بخشهای موضوعی زیر دسته بندی شده است:
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
NCAI01_013
تاریخ نمایه سازی: 14 مرداد 1394
چکیده مقاله:
محوطه میمنت آباد رباط کریم، با توجه به داشتن شواهد استقراری بسیار مهم در سطح، به منظور انجام مطالعات باستان شناختی وتکمیل پژوهش های هدفمند جهت شناخت نسبی دوره آغاز شهرنشینی محدوده جغرافیایی دشت ری و همچنین جانمایی دوره های فرهنگی این محوطه بر پایه ی مطالعه ی یافتهجهای سطحی در جدول گاهنگاری مرکز فلات ایران برای بررسی سطحی انتخاب شد. این بررسی طی سالهای89-90 و بر پایه ی بررسی روشمند طبقه بندی شده انجام شده که یافته های سفالی بیشترین نمونه آماری را در آن داشته و پایه و اساس مطالعات این پژوهش را شامل می شود. در این بررسی سعی شده تا یافته ها به روشی اصولی جمع آوری، ثبت و ضبط، تحلیل و تاریخگذاری نسبی شوند تا بتوان در مورد چگونگی وضعیت استقراری و دوره های فرهنگی این محوطه در دوران مس و سنگ پایانی و آغاز شهرنشینی توضیحاتی ارائه داد. بر اساس این یافته ها، استقرار در این محوطه را می توان احتمالاً به چهار دوره سیلک III4-5 ؟ سیلک III6-7b ، سیلک IVa و قرون میانی اسلامی پیشنهاد داد. در مرکز فلات ایران محوطه هایی که دارای استقرار دوره سیلک IVa )دوره آغازشهرنشینی اوروک جدید( تنها در چند محوطه از - جمله تپه سیلک و تپه قبرستان، آن هم در لایه های مضطرب این محوطه ها شناسایی شده اند. اما در محوطه میمنت آباد آثار و شواهد قویی از جمله سفالهای لبهجواریخته، سینی های اوروکی و سفالهای کف نخ بر که شواهد خوبی مبنی بر استقرار این دوره اند بدست آمده که احتمالاً می توان این محوطه را به عنوان یکی از مهمترین استقرارگاههای دوره آغاز شهرنشینی در مرکز فلات ایران معرفی نمود.
کلیدواژه ها:
نویسندگان
قاسم رحیمی
کارشناس ارشد باستان شناسی از دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران مرکزی
روح الله یوسفی زشک
دکتری باستان شناسی از دانشگاه تهران
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :